Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Aproape jumătate dintre părinţi folosesc aplicaţii de monitorizare pentru a vedea la ce se uită cei mici pe internet

Majoritatea părinţilor sunt conştienţi de posibilele riscuri la care sunt supuşi copiii lor în mediul online, drept care, aleg să le monitorizeze activitatea virtuală, în contextul în care cei mai mulţi copii au primul smartphone încă de la vârsta de 9, 10 ani.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 13:43

Profimedia Images Vezi și

Este concluzia unui studiu realizat de o companie de softaware, care arată că aproape jumătate dintre adulţi folosesc aplicaţii de control parental, iar sub 50 la sută verifică în mod constant istoricul de pe Internet al celor mici. Nu este însă mai puţin adevărat că aproape un sfert dintre respondenţi au încredere în copiii lor şi spun că nu îi controlează în niciun fel.

Videoclipurile pe care le pot viziona copiii pe Internet sunt cele mai verificate de părinţi, urmate de site-uri şi de jocuri, mai arată cercetarea. Potrivit experţilor, există câţiva paşi pe care părintele îi poate urma, ca să se asigure că cel mic este în siguranţă online: în primul lor, ar trebui să discutaţi cu el despre ce înseamnă securitatea în mediul virtual. De asemenea, este recomandat să îi instalaţi pe telefon o aplicaţie de control parental, dar să îi şi explicaţi motivele pentru care faceţi asta.

Nu uitaţi nici de reţelele de socializare: este bine să vă abonaţi unul la celălalt pe Facebook ori pe Instagram, pentru a putea vedea conţinutul postat de cel mic, dar şi pentru a vă asigura că nu împărtăşeşte online informaţii confidenţiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Aproape jumătate dintre părinţi folosesc aplicaţii de monitorizare pentru a vedea la ce se uită cei mici pe internet