Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Studiu: Românii au înțeles restricțiile, dar nu toți le respectă

Românii zic ca preotul, dar fac ce au ei chef. Asta ar fi concluzia unui studiu în care majoritatea a pretins ca poartă masca de protecție, dar recunoaște ca inventează motive ca să iesă zilnic din casă. 

de Redactia Observator

la 22.04.2020 , 21:56

  • 37% dintre respondenți au spus că ies zilnic din casă
  • 85% dintre angajați evită contactul cu alte persoane

Oficial românii spun ca ies din casa cu mască. Mai bine de jumătate spun că aleg să poarte şi mănuşi şi să aibă la ei un dezinfectant de mâini.

În plus, mai bine de 85% dintre angajații chestionați evită atât să se apropie de alți oameni, cât și să meargă în locuri aglomerate sau să urce în mijloacele de transport în comun.

Șapte din zece angajați români ar rămâne acasă și preferă să-şi sune medicul de familie dacă ar avea simptome de infecţie cu noul coronavirus. Şi mai puţini ar suna la Ambulanţă, iar doar unul din zece spun că s-ar trata singuri, fără să ceară sfatul medicilor.

Vezi și

Restricţiile din timpul stării de urgenţă sunt respectate de români. Aproape jumătate din cei intervievaţi spun că ies afară din casă doar o dată, maximum de două ori pe săptămână. În timp ce 37% sunt nevoiţi să iasă zilnic.

De ce ies românii din casă? Majoritatea o fac pentru cumpărăturile de strictă necesitate, pentru a merge la serviciu sau pentru a face mişcare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Studiu: Românii au înțeles restricțiile, dar nu toți le respectă