Antena Meniu Search
x

În vacanţa de vară, părinţii au o grijă în plus. Care sunt costurile pentru cele 3 luni în care cei mici nu sunt la școală

A început vacanţa de vară! O bucurie pentru copii, dar în acelaşi timp, o grijă în plus pentru părinţi. Ce facem cu cei mici? Mai ales dacă bunicii nu sunt aproape pentru o mână de ajutor.

Vezi și

A început vacanţa de vară! O bucurie pentru copii, dar în acelaşi timp, o grijă în plus pentru părinţi. Ce facem cu cei mici? Mai ales dacă bunicii nu sunt aproape pentru o mână de ajutor.

Părinţii trebuie să plătească pentru o bonă, tabere sau alte variante. Iar costurile depăşesc de cele mai multe ori o mie de lei pe lună.

Pentru că locurile la grădiniţele de stat sunt atât de puţine încât nici nu contează. A fost ultima zi de grădiniţă pentru cei mai mulţi dintre copii. Iar părinţii îşi fac deja griji pentru lunile care urmează.

Cei norocoşi au varianta bunicilor, mătuşilor sau vecinilor care le dau o mână de ajutor.

Sunt cele mai bune opţiuni pentru că, în primul rând, sunt gratuite. Dar pentru cei care nu le au la îndemână, vacanţa costă! Ori o bonă, ori grădiniţa de vară.

Din păcate, însă, cele de stat deschise sunt prea puţine.

Majoritatea, însă, au program doar până la sfârşitul lunii iunie, iar celelalte funcţionează ori în iulie, ori în august. De aceea, părinţii trebuie să verifice înainte la fiecare inspectorat perioada exactă.

La stat, costurile sunt la fel ca în celelalte perioade din an. În jur de 15 lei pe zi.

Dar sunt şi părinţi care plătesc mai mult. Pentru că au un job full-time toată vara şi nicio altă soluţie.

Iar grădiniţele private sunt pline toată vara. Sunt copiii înscrişi deja, dar şi cei care nu mai au loc la stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În vacanţa de vară, părinţii au o grijă în plus. Care sunt costurile pentru cele 3 luni în care cei mici nu sunt la școală