Antena Meniu Search
x

La târgul locurilor de muncă din Alba nu prea s-au înghesuit doritorii de joburi

Mulţi chemaţi, puţini veniţi şi, şi mai puţini angajaţi. S-a întâmplat la târgul locurilor de muncă din Alba Iulia.

Vezi și

Mulţi chemaţi, puţini veniţi şi, şi mai puţini angajaţi. S-a întâmplat la târgul locurilor de muncă din Alba Iulia, dar şi din Piteşti, acolo unde multinaţionale mari au prezentat sute de job-uri, dar abia dacă au înregistrat câteva CV-uri. Cel mai mulţi au venit, au văzut şi au plecat!

În Alba, din oferta totală de 600 de locuri de muncă, 73 sunt pentru absolvenţii de studii superioare. Numai în Blaj, o companie internaţională de utilaje şi electrocasnice scoate la concurs o sută de locuri de muncă. Şi totuşi... "Până acum am primit două CV-uri, dar mai aşteptăm."

Nici fabricile din zonă nu au căutare. Sunt 5 candidaţi pentru 20 de locuri. Oamenii au şi o explicaţie: "Sunt prezentate frumos, dar la faţa locului dai de o grămadă de vicii de fond. Eu sunt economist şi ştiu că n-am nicio şansă să mă angajeze cineva." 

Angajatorii nu gândesc însă la fel şi îşi îmbunătăţesc permanent oferta: "Ca şi facilităţi sunt orele suplimentare plătite cu spor de sută la sută, spor de noapte, 25 la sută."

Un târg asemănător a fost organizat şi în Piteşti. Acolo, absolvenţii au fost chemaţi să lucreze ca salvatori, în echipajele ISU. Numai că mulţi au venit pentru poză. "Durata studiilor este de un an, sunt cursuri de subofiţeri."

Judeţul ar mai avea nevoie de 300 de pompieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La târgul locurilor de muncă din Alba nu prea s-au înghesuit doritorii de joburi