Antena Meniu Search
x

Video Timişoara devine cel de-al doilea oraş cu picturi murale care purifică aerul

Timișoara are de astăzi un proiect de regenerare urbană, unul cu totul inedit. De obicei arta stradală ne încântă ochii. De data asta, ne încântă şi plămânii căci purifică aerul. Lucrarea din orașul de pe Bega are același efect ca o pădure de 100 de metri pătrați.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 27.07.2021, 21:34

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Este vorba de prima lucrare de artă murală din oraș, care a fost realizată integral cu vopsea purificatoare de aer, de către artistul timișorean Alex Baciu. Şi este parte dintr-un proiect inedit de regenerare urbană prin artă stradală care respiră.

Pictura murală este echivalentul unei păduri de 100 de metri pătraţi

Lucrarea, care se întinde pe o suprafață de 100 metri pătrați, este realizată integral cu o vopsea care are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei păduri de 100 mp. Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer. 

Lucrarea este parte dintr-un proiect inedit de regenerare urbană, prin artă stradală care respiră. Prima lucrare de acest gen din România a fost realizată la Bacău.

Echipa de artiști nu are de gând să se oprească aici. Tinerii au în plan să dea viață pereților gri din orașe precum Brașov, Oradea, Constanța și Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Timişoara devine cel de-al doilea oraş cu picturi murale care purifică aerul