Antena Meniu Search
x

Toamna se numără dovlecii într-un sat din Mureş. Şi nu vorbim despre cei obişnuiţi, ci despre cei uriaşi

Bostanul dintr-o gospodărie este vedeta localităţii. Oamenii calca pragul familiei, să imortalizeze minunea - un dovleac cu un diametru de doi metri şi jumătate

Vezi și

Bostanul dintr-o gospodărie este vedeta localităţii. Iar oamenii calca pragul familie ca să imortalizeze. minunea - un dovleac cu un diametru de doi metri şi jumătate.

Mai bine de jumătate de metru înălţime şi un diametru de cinci ori mai mare măsoară dovleacul vedetă din Murgeşti. Nu este pentru prima oară când gospodarii se mândresc cu bostanii crescuţi în bătătură.

Familia Nam este celebră în sat. Toamna, curtea ei este asaltată de turişti dar şi de localnici dornici să facă poze cu "minunea".

Până şi sămânţa bostanului este celebră. Atât în Murgeşti, cât şi peste hotare. Cu toate că dovleacul nu necesită o atenţie aparte, oamenii au avut mare grijă de el. 

Dovlecii pot fi consumaţi doar dacă au maximum 30 de kilograme. Cei care depăşesc această greutate sunt folosiţi ca mâncare la animale sau ca decor, sculptaţi pentru ... Halloween.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Toamna se numără dovlecii într-un sat din Mureş. Şi nu vorbim despre cei obişnuiţi, ci despre cei uriaşi