Antena Meniu Search
x

Topul obiectelor pline de microbi de care nu ne putem lipsi

Daca ar fi sa ne luam dupa studiile britanice ar trebui sa renuntam la cele mai dragi obiecte din viata noastra. Iar, pentru noi, doamnele, poseta este indispensabila

Vezi și

Ati putea crede ca cei mai multi microbi cu care intrati in contact se afla in toaleta. Ei bine, fals. Surpriza vine din partea telefonului mobil, care aduna de 18 ori mai multe bacterii. De altfel si geanta reprezinta o surpriza. Una din cinci posete este atat de plina de bacterii incat pune in pericol sanatatea persoanei care o poarta.

Cercetatorii englezi au luat atat de in serios bacteriile care ne inconjoara, incat au calculat cati microbi se aduna pe fiecare centimetru patrat. De departe, fruntas in clasamentul celor mai murdare obiecte de care nu ne despartim niciodata este telefonul mobil, care adaposteste peste 200 de mii de germeni si microbi. Lucru greu de acceptat printre romani.

Si inainte sa existe telefoane mobile eram asaltati de microbi. Pe atunci, principala sursa erau banii. O singura bancnota poarta 135 de mii de bacterii. Concurenta ii face ecranul bancomatului, care e atins de sute de persoane in fiecare zi.

In primul rand, trebuie sa distrugem depozitele de bacterii din casa, spun specialistii. Zeci de mii de microbi se aduna pe telecomanda, in tastatura calculatorului si pe intrerupatoare. Totusi, oamenii gasesc pericolul in alta parte: toaleta. Culmea, asceasta ar fi ultima de care ar trebui sa ne temem, cand vine vorba de microbi. Aceasta aduna de opt ori mai putin microbi decat clanta unei usi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Topul obiectelor pline de microbi de care nu ne putem lipsi