Antena Meniu Search
x

Tot mai multe firme îşi îndreptă atenţia spre angajaţii de peste 40 de ani

Motivul este că îşi schimbă mai rar locul de muncă, spre deosebire de tinerii care nu stau mai mult de un an, doi într-un loc. Anul trecut, de trei ori mai mulţi angajaţi şi-au căutat un job pe internet, faţă de 2015.

Vezi și

Motivul este că îşi schimbă mai rar locul de muncă, spre deosebire de tinerii care nu stau mai mult de un an, doi într-un loc. Anul trecut, de trei ori mai mulţi angajaţi şi-au căutat un job pe internet, faţă de 2015.

În fiecare an, mii de angajaţi îşi schimbă job-ul. cei mai mulţi din motive personale sau financiare. Iar pentru asta apelează la platformele online, unde îşi depun CV-urile.

Pe piaţa muncii mai sunt însă şi surprize. Ca niciodată, anul trecut, firmele au recrutat foarte mulţi angajaţi de peste 40 de ani. Anul trecut, publicitatea, media şi comerţul online au fost domeniile care au atras cei mai mulţi candidaţi tineri, sub 24 de ani.

În schimb, domenii precum logistica, administrativ şi administraţie publică au atras, în cea mai mare parte, candidaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani.

Pe acelaşi subiect

Totodată, producţia, managementul şi consultanţa, dar şi agricultura au fost preferate de candidaţii de peste 45. Potrivit aceluiaşi studiu, tinerii sub 24 de ani părăsesc cel mai des un loc de muncă.

Pentru a rămâne la un loc de muncă, tinerii angajaţi sunt de părere că atât angajatorul, cât şi salariul contează.

Peste opt milioane de români şi-au căutat anul trecut de lucru pe internet, faţă de trei milioane şi jumătate în 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multe firme îşi îndreptă atenţia spre angajaţii de peste 40 de ani