Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tot mai mulți tineri vor să plece din România. Care sunt principalele motivele care îi determină să emigreze

Aproximativ 6 milioane de români trăiesc în diaspora, potrivit datelor. Sociologii au realizat un studiu pentru a afla de ce tinerii români cu vârsta între 14 şi 29 ani aleg să emigreze.

de Diana Severin

la 20.10.2024 , 10:38

Concluziile studiului nu sunt deloc încurajatoare. Acesta arată ca tinerii români sunt debusolați, nu au încredere în autorități si nici în clasa politică și se simt abandonați de sistem. Este motivul principal pentru care mulți se gândesc să plece din România în străinătate. 

De ce vor tinerii să emigreze

Totodată, aproape jumătate dintre tinerii români se declară nemulțumiți de calitatea educației, iar peste 50 % susțin ca sunt afectați de nesiguranță economică. 8% dintre tinerii au declarat că veniturile nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar. 

Vezi și

Majoritatea își declară intenția de a emigra în străinătate pe o perioadă mai mare de șase luni, iar principalele motive sunt de natură economică. Vorbim aici de îmbunătățirea nivelului de trai, salarii mai mari sau posibilități mai bune de angajare.

Mai mult, studiul mai arată ca principalele temeri ale tinerilor sunt războiul, calitatea slabă a sistemului de îngrijire a sănătății, urmate de șomaj, dar și teama de a avea o boală gravă.

Este de menționat faptul ca 72% dintre tineri români spun că principala problemă cu care România se va confrunta în următorii 10 ani este corupția.

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri sociale » Tot mai mulți tineri vor să plece din România. Care sunt principalele motivele care îi determină să emigreze