Antena Meniu Search
x

Turiştii rromi de pe litoral şi-au făcut şpriţuri cu apă de mare

Nu face tot aurul din lume cât bronzul căpătat, la plajă. Asta şi-au spus turiştii rromi, care au ajuns la Mamaia. Nu au renunţat la rochiile colorate, nici când au intrat în Marea Neagră.

Vezi și

 Nu face tot aurul din lume cât bronzul căpătat, la plajă. Asta şi-au spus turiştii rromi, care au ajuns la Mamaia. Nu au renunţat la rochiile colorate, nici când au intrat în Marea Neagră. Aşa cere tradiţia. Soţii lor nu au stat pe uscat. Şi-au făcut şpriţuri cu apă sărată, luată direct din mare.

Un bărbat îşi cară scaunul, printre valuri. E tronul lui. Rromii au nevoie de un rege, chiar şi în concediu. Regele şpriţului! Vinul, apă nu se face. Dar apa de mare se face şpriţ. Iar turiştii exotici au atât de mult că-şi pot turna şi-n cap.

Şatra veselă a campat în apă. În jurul bărbaţilor, plutesc pirandele. Nu au trecut încă la ţinuta de plajă. Ca să nu frângă inimi. În plus, cu batic în cap, nici insolaţia nu e la fel de periculoasă. Petrecere ca a lor nici turcii din Antalya n-au văzut.

Unul dintre petrecăreţi ne spune ceea ce toată lumea bănuia de mult: “nouă ne place foarte mult aurul! Noi iubim aurul!”. După ce s-au bronzat o zi întreagă, turiştii rromi vor frige un miel la proţap. Marea şpriţuială din mare continuă şi mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turiştii rromi de pe litoral şi-au făcut şpriţuri cu apă de mare