Antena Meniu Search
x

TVA-ul redus în turism aduce deja mai mulţi bani în ţară

Tva-ul redus la 9 la sută în turism aduce deja mai mulţi bani în ţară. În prima parte a acestui an, s-a înregistrat nu doar o creştere a vizitatorilor străini ci şi încasări mai mari.

Vezi și

TVA-ul redus la 9 la sută în turism aduce deja mai mulţi bani în ţară. În prima parte a acestui an, s-a înregistrat nu doar o creştere a vizitatorilor străini ci şi încasări mai mari. 

Dacă e să ne luăm după suma pe care a cheltuit-o în plus fiecare turist străin, aş spune că nu e foarte mare. Fiecare a lăsat, în medie, aproape 30 de euro în plus. Dar. vorbim de un număr foarte mare de turişti care ne-au trecut graniţa. Faţă de începutul anului trecut numărul vizitatorilor veniţi de peste hotare a crescut cu mai bine de 17%. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele 3 luni din acest an, ne-au vizitat peste 350 de mii de turişti străini. Şi fiecare a cheltuit, să zicem. în două zile, aproximativ 655 euro.

Cei mai mulţi turişti care au venit la noi, în primul trimestru al acestui an, sunt din Italia, Germania sau Republica Moldova. În ceea ce priveşte motivele, ei bine, sunt diverse. Aproape 65% ne-au vizitat ţara în timp ce au venit cu afaceri, la diferite congrese, conferinţe, târguri, dar şi expoziţii. Abia pe locul doi, în acest clasament, sunt vacanţele, cumpărăturile sau chiar tratamentul medical. Când au venit la noi în ţară, aproape 50% dintre turişti s-au lăsat pe mâna agenţiilor de turism, în timp ce 30% au ales să-şi organizeze singuri sejurul pe plajurile mioritice. Taxa pe valoarea adăugată a fost redusă la 9 la sută de la începutul acestui an pentru serviciile din turism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » TVA-ul redus în turism aduce deja mai mulţi bani în ţară