Antena Meniu Search
x

Ultimele aplauze pentru Margareta Pogonat

A plecat în aplauzele publicului, aşa cum pleca de pe scenă, la finalul spectacolului. Nu s-a întors pentru bis.

Vezi și

 A plecat în aplauzele publicului, aşa cum pleca de pe scenă, la finalul spectacolului. Nu s-a întors pentru bis. Nu şi-a salutat publicul, dar l-a iubit până-n ultima clipă. Era frumoasă şi distinsă. Îţi transmitea respect şi căldură.

Margareta Pogonat a plecat la trupa din ceruri. Au plâns-o elevii pe care i-a învăţat magia scenei şi iubirea pentru teatru. Au plâns-o şi cei care n-au cunoscut-o, dar au iubit-o.

În aplauze. Aşa a fost condusă Margareta Pogonat spre scena de "dincolo". Familia şi câţiva colegi de breaslă i-au fost alături la ultimul său act.

Iar în semn de respect şi preţuire tânăra din imagine, fostă elevă a actriţei, a ales să poarte la înmormântare chiar rochia pe care Margareta Pogonat a îmbrăcat-o în 1972, când a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în filmul "Drum în penumbră". O rochie pe care actriţa a cusut atunci cu mâna ei, flori.

Rămas bun de la actriţă şi-au luat şi cei care au iubit-o în piese de teatru şi filme. Pasărea Furtunii, Pistruiatul sau Lumini şi Umbre sunt doar câteva dintre filmele ce-au transformat-o pe Margareta Pogonat într-o stea a cinematografiei româneşti.

După ce şi-a dedicat aproape 55 de ani din viaţă scenei şi publicului Margareta pogonat a murit, la 81 de ani, răpusă de o boală necruţătoare. Ea a fost înmormântată la cimitirul Iancu Nou din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Ultimele aplauze pentru Margareta Pogonat