Antena Meniu Search
x

Drumul cu trenul al cortegiului funerar al Regelui Mihai va trece prin gări aflate în paragină

Ultimul drum cu trenul al regelui Mihai va trece prin gări în paragină, pline de gunoaie. În ultimul ceas, autorităţile au pus muncitorii să cureţe.

Vezi și

Ultimul drum cu trenul al regelui Mihai va trece prin gări în paragină, pline de gunoaie. În ultimul ceas, autorităţile au pus muncitorii să cureţe şi să vopsească peroanele. Dar nu mai pot salva aparenţele: în Curtea de Argeş, destinaţia finală a trenului regal, clădirea gării arată atât de rău, încât va fi complet acoperită. 

Gara Curtea de Argeş. Aici se va opri sâmbătă Trenul Regal, cu sicriul Majestăţii Sale, Regelui Mihai. Construită pe vremea lui Carol I, gara este o bijuterie arhitectonică în paragină. Pentru a masca faţada distrusă, gara va fi acoperită cu două steaguri înalte cât clădirea. Iar pe jos va fi aşezat un covor roşu.

Până la destinaţie, trenul regal va mai trece în judeţul Argeş, prin alte trei gări: Bascov, Merişani, Băiculeşti. Toate sunt în acest moment închise. Strălucirea Gărilor Regale de altă dată a pălit. La Merişani, o parte a clădirii care adăpostea gara a fost închiriată, iar oamenii şi-au amenajat aici locuinţe. Pe partea cealaltă, rămasă în administrarea statului, nu au mai fost făcute nici măcar lucrări de curăţenie.

Nici Gara Băiculeşti, nu arată mai bine. Aici, trenul regal va trece prin bălării.

Cortegiul va trece şi prin gările Titu şi Găeşti. Cu peroane distruse, pline de gunoaie, şi săli de aşteptare în care nimeni nu are curaj să intre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Drumul cu trenul al cortegiului funerar al Regelui Mihai va trece prin gări aflate în paragină