Antena Meniu Search
x

Un băiat de doar 13 ani din Mioveni are nevoie de o rampă pentru a ieşi din casă, dar familia nu are banii, 9.000 de euro, pentru construirea ei

Pentru un băiat din Mioveni, o banală plimbare reprezintă un efort colectiv al familiei!

Vezi și

Pentru un băiat din Mioveni, o banală plimbare reprezintă un efort colectiv al familiei! S-a născut cu un handicap locomotor, iar ca să iasă din casă trebuie să fie dus în braţe de mamă sau de bunici. Familia stă la etajul întâi, însă - la 13 ani - băiatul are deja o greutate apreciabilă. Singurul lucru care le-ar uşura tuturor viaţa ar fi construirea unei rampe, astfel încât să poată fi coborât în faţa blocului în cărucior. 

Un pas, doi paşi. Magdalena nici nu-şi poate trage sufletul. Îl duce în braţe până la etajul 1 pe Petruţ, băiatul ei de 13 ani, care cântăreşte 50 de kilograme. Când nu e mama care-l scoate afară, sunt bunicii.

"Cred şi ştiu că e greu pentru ei să mă care..." Atât de greu, încât, de multe ori, Petruţ se mulţumeşte să-i privească pe copii cum se joacă afară, de la geam. Zâmbeşte însă. Şi e optimist.  

-Tu ştii povestea aia cu peştişorul care îndeplineşte dorinţe?

Pe acelaşi subiect

-Da.

-Dacă ar fi să alegi o dorinţă pe lumea asta, ce ai alege?

-O dorinţă?

-Da.

-Păi, dorinţa ar fi să am sănătate şi să se realizeze rampa. Şi să merg în picioare...

Rampa i-ar face viaţa mult mai frumoasă, iar mamei şi bunicilor, mult mai uşoară. Au încercat să găsească un apartament la parter, dar în zadar. 

"De la vârsta de 7 luni, tot îl cărăm în braţe. Era legumă când l-a părăsit taică-su...", îşi aminteşte bunicul. Petruţ a fost bolnav de mic. La șapte luni, tatăl a sfătuit-o pe mamă să îl abandoneze în spital și, pentru că nu a vrut, a părăsit-o. La 13 ani, Petruţ are 4 diagnostice grave, dar speranţa nu şi-o pierde. Nu şi-au pierdut-o nici bunicii lui, care au umblat cu el peste tot la tratamente şi recuperări. "S-a mai cunoscut, dar nu poate să meargă, e operat la coloană şi nu poate, decât de-a buşilea merge...", spune bunicul. Iar bunica are o singură dorinţă: "Vreau să-l văd în picioare. Şi de nu poate să meargă singur, să-l ţin de mână. Să meargă rezemat de mine."

Iar până atunci, vor ca Petruţ să se bucure de viaţă ca orice copil de vârsta lui. Au luat acordul vecinilor ca să construiască rampa, însă nu au cei 9.000 de euro necesari realizării ei: "Fără ea, nu pot să cobor pentru că nu mai are cine mă căra, nu mă mai poate căra nimeni."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un băiat de doar 13 ani din Mioveni are nevoie de o rampă pentru a ieşi din casă, dar familia nu are banii, 9.000 de euro, pentru construirea ei