Antena Meniu Search
x

Un bebeluş voinic S-A NĂSCUT în mijlocul urgiei albe

În mijlocul urgiei albe, s-au întâmplat şi minuni. Nu departe, dintr-o casă îngropată în nămeţi s-au auzit scâncete de bebeluş.

Vezi și

Într-un sat din Călăraşi, închis între ziduri de zăpadă, o tânără a intrat în durerile facerii. Ore întregi a aşteptat o ambulanţă. Care n-a reuşit să ajungă la ea.

O naştere acasă nu mai e demult o obişnuinţă. Dar zăpada a îngropat satul Dâlga, din Călăraşi.

Nicoleta, tânăra de 27 de ani, ştia că trebuie să nască în curând. Dar nu s-a gândit că sorocul va veni pe viscol de cod roşu.

A sunat la 112. Însă, ambulanţele au rămas blocate în nămeţi. Şi-atunci, bărbatul şi-a amintit că în sat sunt trei asistente medicale.

Două dintre asistente sunt gemene. Au avut un ajutor de nădejde. Pe doamna Ileana, asistentă medicală cu o vechime de 35 de ani. Ea a coordonat tot.

La cinci minute după miezul nopţii, copilul a venit pe lume. Un băieţel, care, în primele minute de viaţă, nu a scos un sunet.

l-am resuscitat, aşa cum am putut. L-am ţinut cu picioarele în sus şi l-am frecat bine pe spate, povestește Ileana Neagu, una dintre asistente.

Şi a început să plângă. Apoi, camera s-a umplut de veselie.

Îl va chema Mihai. De la Mihaela, una dintre asistente. Şi după numele copilului doamnei Ileana. Tănăra mămică şi copilul ei au ajuns la spital abia după 24 de ore de la naştere. Şi azi ambulanţele s-au împotmolit în nămeţi.

Mihai este cel de-al treilea copil al familiei Dumitru. Când va creşte, părinţii vor avea ce să-i povestească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluş voinic S-A NĂSCUT în mijlocul urgiei albe