Antena Meniu Search
x

Un economist german denunta turismul pentru beneficii sociale al romilor

Un economist german a cerut Uniunii Europene sa isi modifice directiva privind libertatea de miscare inainte de termenul limita pentru ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari,din ianuarie 2014, in urma imigratiilor masive ale romilor in Germania

Presedintele Institutului Iso al Universitatii din Munchen, Hans-Werner Sinn, a declarat ca imigratia romilor va eroda in mod inevitabil statul social german. Pozitia sa contrazice declaratiile anterioare ale Comisiei Europene, care sustine ca nu are dovezi ale asa-numitului "turism pentru beneficii sociale" din noile state membre, conform Mediafax.

"Consiliul german al municipalitatilor a tras semnalul de alarma", a declarat Sinn intr-un comentariu recent publicat in saptamanalul Wirtschaftswoche. "Multe orase nu mai pot controla beneficiile sociale infloritoare pentru imigranti. Situatia din unele orase din zona Ruhr, care sunt deja impovarate, risca sa scape de sub control".

"Acesti indivizi sunt adeseori romi - aceiasi care au fost alungati din Franta in urma cu cativa ani de presedintele de atunci Nicolas Sarkozy", a mai spus acesta.

"In medie, acesti indivizi primesc beneficii in valoare de 382 de euro pe luna, 360 de euro prima de acomodare si alocatii de incalzire, precum si asigurari medicale gratuite in valoare de aproximativ 300 de euro - in total 1.050 de euro pe luna. Aceasta suma nu include beneficii precum frigider sau masina de spalat. Un astfel de venit este de aproape doua sau trei ori mai mare decat salariul mediu din Romania sau Bulgaria - indiferent daca persoana care beneficiaza de el a platit sau nu anterior taxe in Germania", explica Sinn.

Economistul german cere, astfel, schimbarea directivei UE privind libertatea de miscarea intr-un sens in care sa le permita cetatenilor europeni care traiesc in alta tara a Uniunii sa ceara beneficii din tara de origine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un economist german denunta turismul pentru beneficii sociale al romilor