Antena Meniu Search
x

Video Un iepure uriaş, crescut de un pompier din comuna Râciu, e campion european. Juraţii au fost impresionaţi

Un iepure uriaş crescut în gospodăria unui pompier român este campion european printre semenii lui. I-a impresionat pe arbitrii internaţionali de la prima expoziţie. Performanţa este cu atât mai uimitoare cu cât stăpânul lui nu avea deloc experinţă în domeniu.

de Sorin Tanţoş

la 18.12.2021, 13:55

Vezi și

Iepurele campion este un mascul, cu o greutate de peste 9 kilograme, are vârsta de 11 luni şi face parte din rasa Uriaș German. "Prima expoziţie din cariera mea de crescător şi din cariera lui, de iepure", spune Florin Gorea, campion.

Povestea lui Florin, pompierul care a crescut iepurele campion

Pompier de meserie, Florin spune că este un lucru deosebit să obţii aproape punctajul maxim, atunci când ceilalţi competitori au în spate zeci de ani de experienţă în domeniu. Iar jurizarea a fost foarte dură. "Are undeva în jur 9 kilograme trei sute acum, a fost după criteriile cap, urechi, format, blană, picioare groase şi masivitatea corpului", explică Florin Gorea.

Ca pentru orice pasiune, este nevoie de multă implicare şi afecţiune. Toată familia se implică. "Dimineaţa, primul lucru vin la ei. Seara, când ajung acasă, tot la ei vin, tot de ei mă ocup. Am şi puişori la 10 zile, care încă sunt în puf", povesteşte Florin Gorea.

Pe acelaşi subiect

Comuna Râciu se mândreşte cu rezultatul obţinut la concurs

Reuşita crescătorului a adus bucurie mare în comună, iar vestea s-a răspândit ca un fulger. "Este o mândrie, este un lucru foarte mare, ceea ce s-a întâmplat", este de părere Ciprian Belean, primarul din comuna Râciu.

Următoarea competiție va fi în Polonia, unde se organizează campionatele europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Un iepure uriaş, crescut de un pompier din comuna Râciu, e campion european. Juraţii au fost impresionaţi