Antena Meniu Search
x

După amenda de un milion € pe zi, Polonia mai primește o lovitură: ar putea rămâne fără fondurile din planul de redresare

Polonia şi Ungaria, monitorizate deja de instituţiile europene după adoptarea unor legi controversate, primesc noi lovituri din partea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. 

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 08:34

Vezi și

Aceasta a decis ieri că guvernul polonez a subminat independenţa justiţiei când i-a acordat ministrului de resort puterea de a numi şi demite judecătorii, fără a da vreo explicaţie. Polonia a fost deja amendată de instanţa europenă cu un milion de euro pe zi pentru o altă lege contestată. 

Iar în Parlamentul European se cere ca Varşovia să nu primească fondurile din planul de redresare cât timp nu se supune normelor statului de drept. 

În ceea ce priveşte Ungaria, Curtea Uniunii Europene a stabilit că aşa-numita lege "Stop Soros", care interzice asistenţa pentru imigranţii ilegali, încalcă de asemenea normele europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » După amenda de un milion € pe zi, Polonia mai primește o lovitură: ar putea rămâne fără fondurile din planul de redresare