Antena Meniu Search
x

Update / O mamă se luptă cu sistemul pentru copilul ei bolnav de diabet

Un copil de şapte ani din Gorj a fost condamnat de stat să se lupte singur cu o boală care-l poate ucide. Ruben are diabet de la vâsta de cinci ani. Face uneori şi şapte injecţii cu insulină pe zi ca să trăiască

Vezi și

Un copil de şapte ani din Gorj a fost condamnat de stat să se lupte singur cu o boală care-l poate ucide. Ruben are diabet de la vâsta de cinci ani. Face uneori şi şapte injecţii cu insulină pe zi ca să trăiască. 

De câteva ori a ajuns la urgenţe, în comă. Disperată, mama a dat statul în judecată şi a câştigat. A învins o lege care-i condamnă pe copiii de peste şapte ani la o luptă prea grea pentru vârsta lor. Familia aşteapta acum ca funcţionarii statului să aplice decizia judecătorillor.

Pentru Ruben şi pentru alţi copii bolnavi ca el de diabet, statul a considerat că, de la şapte ani, îşi pot purta singuri de grijă. Îşi pot face injecţiile, îşi pot stabili dozele de insulină şi pot ţine diete imposibile chiar şi pentru bolnavii adulţi. Anul trecut, o comisie din Gorj a aplicat cu ochii închişi legea şi i-a luat mamei dreptul de a-i mai fi asistent social copilului ei.

După luni întregi, o instanţă a dat câştig de cauză familiei. Decizia judecătorilor a îngenuncheat o lege care condamnă aproape o mie de copii din România, cu vârsta peste şapte ani, să lupte singuri cu boala. Avem peste 3000 de copii diagnosticaţi cu diabet, iar 60% dintre ei au între 6 şi 18 ani.

Pentru părinţii lui Ruben, lupta pentru drepturile copilului lor nu s-a terminat. Statul nu a pus în aplicare hotărârea instanţei şi l-a chemat pe băiat la o nouă expertiză medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Update / O mamă se luptă cu sistemul pentru copilul ei bolnav de diabet