Antena Meniu Search
x

UPDATE! Proteste violente in Turcia: Zeci de raniti si masini incendiate

Peste 900 de oameni au fost arestati in urma seriei de proteste violente, in Turcia. Demonstratiile continua insa, dupa ce, azi-noapte, au avut loc confruntari dure cu politia.

Vezi și

Zeci de mii de oameni au iesit in strada si astazi, la Istanbul, Ankara si Izmir. Ce a inceput ca un protest fata de distrugerea unui parc a devenit acum o miscare cu o miza mult mai mare. Oamenii cer demisia guvernului.

Centrul Istanbulului a devenit o adevarata arena de lupta pentru protestatari si politisti. Demonstrantii nu vor sa paraseasca Piata Taksim si cer, in schimb, guvernului sa plece. Confruntarile cu fortele de ordine s-au soldat cu raniti in ambele tabere. Si locuitorii zonei au avut de suferit, dar si oamenii de afaceri. Mai multe masini au fost incendiate, iar unele magazine, vandalizate.

Si in Ankara, politistii au intervenit impotriva demonstrantilor, cu tunurile de apa si pistoale cu gaz. Infruntarea a durat cateva ore si s-a soldat, de asemenea, cu raniti. Numerosi demonstranti au ajuns in arest si vor fi pusi sub acuzare pentru acte violente. De violenta insa sunt acuzati si politistii.

Mai multe tari, intre care si Statele Unite, s-au aratat critice fata de modul cum fortele de ordine din Turcia au gestionat aceasta criza. Amnesty International sustine ca ar fi si morti in urma confruntarilor, informatie neconfirmata, insa, oficial. In replica, guvernul turc a transmis ca nu va ceda presiunii strazii.

Protestele au izbucnit la Istanbul, initial, pentru a impiedica distrugerea unui parc. Manifestatiile s-au extins ulterior si s-au indreptat asupra guvernului, acuzat de autoritarism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Proteste violente in Turcia: Zeci de raniti si masini incendiate