Antena Meniu Search
x

Sate izolate din cauza zăpezii, în Alba

Ninsoarea închide drumuri şi desparte oamenii! 200 de suflete din Alba sunt izolate de lume, după ce troiene de până la trei metri au pus stăpânire pe şosele.

Vezi și

Printre cei blocaţi, sunt şi copii care de două zile nu au mai putut să ajungă la şcoală.

Munţii Apuseni s-au transformat într-o închisoare. Ziduri de zăpadă de până la trei metri înălţime stau acum între 55 de familii dintr-un sat şi restul lumii.

20 de angajaţi de la isu încearcă să-i ajute pe localnici să evadeze din închisoarea albă. E o misiune aproape imposibilă. 

"Este o porţiune de aproximativ 5 kilometri de drum care pe porţiuni între 25 şi 50 de metri, zăpada este de un metru şi jumătate, doi metri, în unele locuri chiar şi de 3 metri", spune Cornel Oprişa, de la ISU Alba.

Militarii au muncit până la lăsarea serii, dar nu au reuşit să ajungă la cele 55 de familii izolate. În această dimineaţă o vor lua de la capăt şi speră să ajungă în satul rupt de lume.

Mercurul a coborât în termometre până la minus 12 grade. Poliţiştii au întors pe dos toate locurile în care ştiau că îşi fac veacul oamenii străzii. Au adunat aproape 50 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sate izolate din cauza zăpezii, în Alba