Antena Meniu Search
x

UPDATE! Tata acuzat ca a incercat sa-si inchirieze copiii

Copiii nu sunt de vanzare, dar sunt de inchiriat! Un tata din Constanta si-ar fi "imprumutat" doua fiice unor familii cu dare de mana. Le-ar fi cerut, in schimb, bani si o caruta. O tranzactie pe care spune ca a incheiat-o in numele dragostei pentru copii

Vezi și

12 copii. Doar cinci au ramas in curtea din Credinta. Restul s-a pierdut. Cativa au murit, cativa au fugit. Doi au fost dati de suflet, fara acte, fara regrete si fara prea multe intrebari din partea autoritatilor.

Una dintre fetite a fost lasata de la varsta de cinci luni in grija nasilor de botez. De sase ani, fetita nu si-a mai vazut tatal bun. Creste departe de casa, in Cipru, merge la scoala si stie limba greaca. Nu mai stie insa cine ii e mama, cine tata. “Fata nu e trecuta pe numele meu. E copilul lui, eu sunt nasul ei. L-am ajutat, am zis ca o cresc”, spune nasul fetei.

Si a crescut-o, timp de sase ani, fara ca nimeni sa-l intrebe de soarta ei. Nasul fetei spune ca a facut totul din suflet. “Nu e vanduta, nu i-am dat bani, nimic. L-am ajutat, dar nu contracost, nu fac trafic de copii, i-am facut un bine si lui si mie, mi-a umplut copilul asta viata”, mai spune omul.

Ar fi o poveste cu final fericit - daca n-ar fi ilegala. Si daca n-ar fi deja un obicei. La cativa ani dupa ce si-a dat fetita de suflet, tatal a mai renuntat la o fiica. De data asta, tatal ar fi plusat. Si ar fi cerut, in schimbul fetitei, 10.000 de lei si o caruta. “Caruta mi-au cerut-o in vreo trei reprize”, a explicat Maria Minca, mama adoptiva.

Dupa un an departe de casa, cea de-a doua fetita s-a intors in sanul familiei. Si creste, din nou, alaturi de fratii ei. Pana cand - ramane de vazut. Pe ea n-o intreaba nimeni nimic. Sora ei din Cipru va ramane deocamdata acolo. Acolo e familia ei - singura pe care o stie. Chiar daca, in acte, ea este a nimanui. Nasul ei vrea sa o adopte - insa adoptiile, in Romania, dureaza mai mult decat copilaria. Pana atunci cei cinci, sapte sau noua frati raman ai tatalui si ai nimanui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Tata acuzat ca a incercat sa-si inchirieze copiii