Antena Meniu Search
x

Urșii și lupii care au ajuns în localități vor putea fi relocați

Este oficial! Lupii şi urşii agresivi vor putea fi relocaţi! Ordinul ministrului mediului a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial. Conform noilor prevederi un număr de 140 de urşi şi 94 de exemplare de lup pot fi capturate şi relocate din zonele unde au creat pagube.

de Redactia Observator

la 23.07.2019, 17:44

Vezi și

Este oficial! Lupii şi urşii agresivi vor putea fi relocaţi! Ordinul ministrului mediului a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial. Conform noilor prevederi un număr de 140 de urşi şi 94 de exemplare de lup pot fi capturate şi relocate din zonele unde au creat pagube. Cât timp animalele nu au ucis oameni acestea pot fi mutate în alte zone împădurite.

Scopul relocării sălbăticiunilor este acela de a scădea riscul pentru populaţie şi de a evita producerea de pagube materiale în gospodării. Totuşi, pentru capturarea lor este nevoie de un aviz de la Direcţia Biodiversitate din cadrul Autorităţii Publice Centrale pentru Protecţia Mediului. Avizul este valabil 60 de zile, asta înseamnă că autorităţile locale şi vânătorii au la dispoziţie două luni pentru a captura şi reloca urşii problematici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Urșii și lupii care au ajuns în localități vor putea fi relocați