Antena Meniu Search
x

Ursii au invadat cateva sate din Harghita

Locuitorii mai multor sate din judetul Harghita trec prin momente dificile, din cauza ursilor care umbla in aceasta perioada dupa hrana. Animalele salbatice intra in gospodarii aproape in fiecare noapte

Vezi și

In urma lor raman cotete golite de pasari si copaci fara fructe. Cum specia este protejata de lege, localnicii incearca sa gaseasca solutii pe cont propriu.

Cu un aresenal de obiecte zgmotoase, un barbat este pregatit sa faca aproape orice ca sa-si apere gospodaria. Ultimul atac l-a lasat fara noua gaini si cu gardul rupt. Cainii din curte nu au reusit sa sperie ursul. Tot intr-un caine si-a pus speranta si o batrana, dupa ce i-au fost omorate 23 de pasari. Pe cele care au supravietuit le-a scuns in subsol. “Am ramas numai cu patru gaini si restul a luat. Acolo a mancat ce a mancat si nu stiu cum a scapat”, a povestit batrana.

Specialistii spun ca in aceasta perioada ursii trec dincolo de teritoriul lor, in cautare de hrana. La primarie au fost facute deja zeci de plangeri. “S-au cam inmultit, fac ravagii si vin plangeri zilnic despre pagube provocate in culturi, animale, intra in curti, intra in grajduri. Trebuie cautat ursul de specialisti si vazut de unde e venit si luat masuri ca sa se deplaseze inapoi”, a declarat primarul comunei Dealu, Balint Elamer.

Oamenii au primit inca de anul trecut promisiuni ca vor fi despagubiti, insa nu au apucat sa vada niciun ban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Ursii au invadat cateva sate din Harghita