Antena Meniu Search
x

Vacanțele în străinătate, sub semnul restricțiilor

Cei care plănuiesc să vadă piramidele din Egipt trebuie să ştie că de la 1 septembrie românilor li se cere un test negativ COVID, la intrarea în ţară. Şi restricţiile impuse de mai multe ţări din Europa se schimbă. Belgia a inclus toată România în zona roşie.

de Greta Gavrilă

la 27.08.2020, 17:32

Vezi și
  • Autorităţile de la Stockholm au scos România de pe lista zonelor de risc.
  • În Serbia putem intra fără prezentarea unui test COVID, dacă părăsim ţara în 12 ore.

Indiferent din ce parte a ţării vin, românii care intră pe teritoriul Belgiei trebuie să se autoizoleze şi să efectueze un test pentru depistarea infecţiei cu COVID.

Veşti bune vin însă din Suedia. Autorităţile de la Stockholm au scos România de pe lista zonelor de risc, alături de Olanda şi Bulgaria.

Şi cei care se gândesc să plece în Germania urmează să scape de unele restricţii. Cancelarul Angela Merkel a anunţat, în această dimineaţă, că testele pentru depistarea COVID- 19 nu vor mai fi obligatori pentru cei care vin din zonele de risc.

Inclusiv din mai multe judeţe din România. În schimb, perioada de carantina de 14 zile rămâne în vigoare. Măsura ar urma să se aplice de la 15 septembrie.

Cei care şi-au programat un concediu în Egipt, luna viitoare, trebuie să facă mai întâi un test pentru depistarea coronvirusului cu 72 de ore înainte. Măsura este valabilă pentru zonele turistice precum Sharm El-Sheikh. Însă pentru vizitarea piramidelor, turiştii vor fi supuşi unui test suplimentar efectuat la faţa locului, de autorităţile egiptene.

Ne întoarcem în Europa. Aici avem undă verde la vacanţele pe Coasta Dalmată în Croaţia, dar şi în Portugalia, Albania şi Bulgaria. E bine de ştiut şi ce restricţii impun ţările vecine. În Serbia, de exemplu, putem intra fără prezentarea unui test COVID, doar dacă petrecem mai puţin 12 ore pe teritoriul sârb.

În schimb, dacă vă plănuiaţi să vizitaţi Budapesta, va trebui să staţi în izolare două săptămâni. Însă, puteţi scăpa de această restricţie dacă prezentaţi două teste negative PCR la graniţă.

Dacă aveaţi vreo călătorie planificată la Kiev, ar fi bine să vă gândiţi de două ori. Ucraina a anunţat ieri că îşi închide frontierele de sâmbătă până la sfârşitul lunii octombrie, din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus.

Republica Moldova a închis însă graniţele pentru românii care doresc să intre în ţară fără un motiv întremeiat. De asemenea, nu ne mai putem face vacanţele nici în Cipru sau Danemarca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanțele în străinătate, sub semnul restricțiilor