Antena Meniu Search
x

Turiştii sunt aşteptaţi la un festival atipic de teatru şi film pe malul lacului, în comuna Arcuş

Unii turişti caută marea agitaţie de pe litoral, alţii caută marea linişte de la munte. În primul weekend din septembrie, zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi, atât pe Valea Prahovei, cât şi în Braşov.

Sorin Secli
de Sorin Secli

la 06.09.2020, 15:21

Vezi și
  • Festivalul a debutat cu un spectacol pentru copii.
  • Evenimentul a fost susţinut de actorii teatrului de păpuşi Cimborac.

Aerul curat, vremea frumoasă şi reducerile de până la 20% la tarifele de cazare i-au convins să aleagă muntele. 

Turiştii care ajung la munte în această perioadă nu duc lipsă de activităţi inedite. În comuna Arcuş, la nici 10 kilometri de Sfântu Gheorghe, se desfăşoară un festival atipic de teatru şi film. 

Spectacole pot fi urmărite de pe malul lacului sau chiar din mijlocul lui... din barcă. 

Festivalul a debutat cu un spectacol pentru copii susţinut de actorii teatrului de păpuşi Cimborac.

Nagy Lazar Jozsef - actor: Prima data ne-am speriat, erau putin prea departati spectaorii, dar ne-am obisnuit si nu a fost o problema.

Pal Gecse Akos - actor: A fost o experienta absolut unica, nu am jucat in astfel de scenariu. Trebuia sa jucam cu gesturi mari, cu voce tare si a fost un pic cam un mixaj de feluri de joc

Organizatorii s-au inspirat de la francezi, acolo unde serile de film sunt organizate frecvent pe Sena. 

Anna Maria Popa – manager Teatrul Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe: Suntem primii care am avut acest curaj nebun de a juca si teatru pe insula, la cinema a fost putin mai simplu avand doar un ecran, la teatru avand atatea persoane sunet, lumini, e putin mai complicat pe partea tehnica. 

În total sunt 20 de locuri în bărci şi încă 30 pe scaune, pe marginea lacului. Festivalul Floating Cinema&Theater are evenimente în fiecare sfârşit de săptămână din luna spetembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Turiştii sunt aşteptaţi la un festival atipic de teatru şi film pe malul lacului, în comuna Arcuş