Antena Meniu Search
x

Vara o consumi mereu! Ce conţine, de fapt, berea cu lămâie

A venit vara, iar berea cu lămâie este dintre cele mai consumate băuturi răcoritoare din acest sezon! V-aţi întrebat, însă, vreodată ce conţine aceasta?

A venit vara, iar berea cu lămâie este dintre cele mai consumate băuturi răcoritoare din acest sezon! V-aţi întrebat, însă, vreodată ce conţine aceasta?

O vedem peste tot, în baruri, în reclame şi chiar în frigiderele noastre! Vânzările la acest sortiment de bere cu arome au explodat în ultima perioadă, însă specialiştii avertizează că aceste băuturi ar trebui evitate din cauza ingredientelor nu tocmai naturale care se regăsesc în compoziţie.

În primul rând, berea cu aromă de fructe conţine o cantitate mare de zaharuri şi îndulcitori, combinaţie care mai mult ca sigur va suprasolicita ficatul, existând chiar riscul de apariţie a steatozei hepatice (ficat gras).

De asemenea, există fală impresie că berea cu fructe ar hidrata, lucru complet fals în opinia experţilor. "Berea este o băutură care conţine alcool, iar alcoolul, din contră, duce la deshidratare prin eliminare frecventă de urină, deci şi eliminarea apei din organism", susţine Prof Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Nu este de neglijat nici conţinutul caloric al berii cu fructe. La 100 de militri de bere cu aromă aduci aproximativ 43 de calorii în organism, ceea ce înseamnă că o sticlă de 500 de militri îţi va face "cadou" aproape peste 215 calorii, cam cât un mic dejun copios.

Specialiştii recomandă consumul cu moderaţie!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vara o consumi mereu! Ce conţine, de fapt, berea cu lămâie