Meniu
Search
x

Săptămâna Mare aduce variații de temperatură de la o zi la alta

Una caldă, una rece. Meteorologii anunţă variaţii extrem de mari de temperaturi de pe-o zi pe alta. Dacă astăzi a fost aproape vară, mâine maxima abia va atinge în unele zone valori de 7-8 grade Celsius.

De Redactia Observator la 13.04.2020, 22:40
Vezi și
  • Temperaturile oscilează semnificativ în Săptămâna Mare.
  • De Paște am putea avea temperaturi ridicate în întreaga țară.

Una caldă, una rece. Meteorologii anunţă variaţii extrem de mari de temperaturi de pe-o zi pe alta. Dacă astăzi a fost aproape vară, mâine maxima abia va atinge în unele zone valori de 7-8 grade Celsius. Cauza - spun specialiştii - este valul de aer polar de care am avut parte aproape săptămânal în această perioadă.

În mijlocului lui aprilie, avem temperaturi de început de vară. Cele 25 de grade Celsius ne fac să ne gândim la vacanţă sau măcar la o plimbare prin parc. Cu toate astea, din cauza restricţiilor, profităm de ele.

"Stând în casă. Din păcate, stând în casă. N-avem încotro, dar ... ".

Oamenii reuşesc să îmbine totuşi utilul cu plăcutul. Drumul spre serviciu a devenit o plăcere, după măsurile de izolare impuse în pandemie.

"Bucurie de confortul rutier, ca să mai merg un pic cu motocicleta şi să-mi fac treburile profesionale".

Mâine, maxima abia va atinge 7 grade Celsius. Frigul îi îngrijorează pe agricultori, care se tem să nu le îngheţe culturile.

"Zarzării s-au dus deja. Am avut probleme cu pomii, da".

"Anul trecut cireşii ce frumoşi erau! A dat o ploaie acidă, s-au înnegrit şi s-au uscat pe copac. N-am cules nicio cireaşă".

Meteorologii spun că vremea este normală pentru această perioadă.

Simona Căpșună, meteorolog Observator: În următoarele zile vor fi diferenţe de peste 10 grade Celsius în numai 24 de ore, iar schimbul de mase de aer complet diferite determină şi intensificări puternice ale vântului. Rafalele de peste 55 de kilometri pe oră vor conduce la amplificarea senzaţiei de frig în cea mai mare parte a ţării. În plus, ploile vor apărea în majoritatea regiunilor.

La deal şi la munte aproape că se întoarce iarna. Sărbătorile vin cu veşti bune.

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Cu cât ne apropiem de Paşte, vremea se va încălzi rapid, temperaturile vor depăşi valorile normale şi vor trece de 20 de grade în sudul ţării.

La începutul săptămânii viitoare, meteorologii spun că va ploua în aproape toată ţara.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Săptămâna Mare aduce variații de temperatură de la o zi la alta