Antena Meniu Search
x

Venituri uriaşe pentru trupa Holograf, în 2014

Mai multe apariţii la radio sau tv, înseamnă şi sume cu mai multe zerouri. Smiley, Connect-R, Lora sau componenţii trupei Holograf au încasat în 2014 sume uriaşe pentru piesele de la radio, videoclipurile sau apariţiile în reclame.

Vezi și

Mai multe apariţii la radio sau tv, înseamnă şi sume cu mai multe zerouri. Smiley, Connect-R, Lora sau componenţii trupei Holograf au încasat în 2014 sume uriaşe pentru piesele de la radio, videoclipurile sau apariţiile în reclame. 

Drepturile de autor le aduc artiştilor zeci de mii de lei anual. Fiecare secundă difuzată pe un post de televiziune sau de radio înseamnă bani. Doar în 2014, CREDIDAM, asociaţia care adună banii pentru artişti a încasat peste 34 de milioane de lei. Iar cel mai bine plătit artist al anului a fost Smiley.

Pentru toate apariţiile la televizor, radio sau reclame, dar şi pentru piesele difuzate în cafenele, restaurante sau hoteluri, Smiley a primit peste 130.000 de lei adică aproximativ 30 de mii de euro. O sumă mică în comparaţie cu încasările din concerte.

Este un cântăreţ extrem de difuzat, este prezent în aceste reclame comerciale şi el îmbină fericit cele două laturi.

În top, imediat după Smiley, se află Connect-R. Anul trecut, peste 120 de mii de lei i-au intrat în conturi doar din drepturile de autor. Printre cei mai bine plătiţi zece artişti se află şi Lora. A primit peste 60 de mii de lei din drepturile de autor.

Membrii trupei Holograf se pot lăuda şi eu cu sume frumuşele. Fiecare a încasat peste 50 de mii de lei, iar asta face din trupă una dintre cele mai difuzate.

Cu banii de pe drepturile de autor nu se pot lăuda însă actorii. Puţini sunt cei care primesc sume cu multe zerouri. Producţiile de televiziune sunt puţine , iar filmele româneşti tot mai rare.

Gabriela, soţia regretatului Gheorghe Dinică, nu primeşte cât ar trebui pentru rolurile pe care le-a interpretat maestrul. Chiar dacă filmele în care a jucat sunt difuzate periodic, soția acestuia a încasat puţin peste 6 mii de lei tot anul. Colectarea nu o mai face, însă Credidam.

În România, banii din drepturile de autor sunt colectaţi de trei asociaţii. Unii artişti au plecat din organizaţia mare şi au rămas fără bani din cauză că instituţiile respective nu au colectat cât ar fi trebuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Venituri uriaşe pentru trupa Holograf, în 2014