Antena Meniu Search
x

Video Vis împlinit pentru David: după 10 ani de luptă cu boala, a gustat pentru prima oară pui la rotisor. Mama i-a donat din ficatul ei, pentru o nouă şansă la viaţă

Vreau să ajut. O veste minunată: David, puștiul de 10 ani al cărui vis era să mănânce și el o dată în viață pui la rotisor, a trecut cu bine peste transplantul de ficat! Fericit, copilul gustă acum din carne, ouă, brioșe sau ciocolată. Bucuria reușitei o povestește cel mai bine mama lui David într-o discuție cu Sandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape. 

de Redactia Observator

la 25.02.2023, 15:53

Vezi și

"Poftă buna, David!" Copilul mulţumeşte, arată cu degetul semnul de "OK" şi muşcă din mâncarea apetisantă. Acum trei luni, pentru David un astfel de moment era imposibil. 

Vis împlinit pentru David, care nu gustase niciodată pui la rotisor

Acum trei luni, puștiul doar visa la un anumit preparat culinar. "Pui rotisat. Nu am mâncat niciodată", spunea el în noiembrie 2022. Născut cu o boală metabolică rară, unică în România, David a trăit doar cu fructe și legume, cu pastile și perfuzii. Chiar şi aşa, amoniacul din sânge, acumulat în cantități uriașe, îi distrugea ficatul și începea să îi atace și creierul.

Întrebat în noiembrie 2022 ce ar trebui să se întâmple ca să se facă bine, David răspundea: "Să fac transplantul acesta". În scurt timp, de la aceste vorbe ale lui David, nevoia transplantului a devenit urgență medicală. Statul român a aprobat finanțarea operației și în decembrie, puștiul a plecat la Palermo, unde medicii italieni de la spitalul ISMETT l-au primit să îl salveze. 

Pe acelaşi subiect

Transplantul de ficat din Italia a fost un succes

  • Dorina Goldea, mama lui David: David este un luptător și un învingător. L-a învins pe Goliat. David se simte bine, transplantul hepatic a fost un succes.
  • Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape: Timp de zece ani a visat la pui la rotisor.
  • Dorina Goldea, mama lui David: A visat, a visat la toate bunătățile și acum se bucură de toate bunătățile. Ficatul funcționează perfect și a preluat toate funcțiile și a învins boala metabolică.

Ca să trăiască, David a avut nevoie de o bucățică de ficat de la mama lui și de priceperea medicilor coordonaţi de profesorul Jean de Ville. 

  • Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape: Ştiu că a fost cumplit. Au fost, de fapt, trei intervenţii, chiar patru. 
  • Dorina Goldea, mama lui David: A fost greu, a fost o luptă continuă, dar noi, împreună, zic echipa Fundaţia Mereu Aproape, prin toţi oamenii de bună credinţă care au donat, David a ajuns la ISMETT. Profesorul a transplantat, iar eu am donat şi bunul Dumnezeu a scris în dreptul lui David viață și vindecare. Un final fericit.

Final fericit după 100 de internări în 9 ani de viaţă

Finalul fericit pune capăt șirului de o sută de internări adunate de David în nouă din cei zece ani de viață. De acum, copilul va merge doar la controale periodice, pentru că în următorii doi ani David rămâne sub supravegherea doctorilor de la Palermo. 

  • Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape: Mulţumesc că am putut fi, chiar și cu puţin, noi şi toţi donatorii FMA, acolo, lângă dumneavoastră, pentru toate cheltuielile pe care le aveaţi. Vreau să le daţi un mesaj celor care au donat, colegilor mei din trustul Intact.
  • Dorina Goldea, mama lui David: Să doneze în continuare, cu toată inima. Banii ajung la copii şi finalul e atât de fericit. Vezi copilul fericit, sănătos... E cea mai mare răsplată când vezi că ai făcut o faptă bună şi, prin fapta ta, ai redat viaţa unui copil, zâmbetul, bucuria unei familii. Vă mulţumim şi noi încă o dată, din toată inima!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vis împlinit pentru David: după 10 ani de luptă cu boala, a gustat pentru prima oară pui la rotisor. Mama i-a donat din ficatul ei, pentru o nouă şansă la viaţă