Antena Meniu Search
x

Viscolul mătură România. Vântul loveşte şi cu 140 de kilometri pe oră, iar un bătrân a murit din cauza vremii aspre

Un viscol de puterea unui uragan a lovit România. O zi şi-o noapte a nins, iar vântul a spulberat zăpada cu 140 de kilometri pe oră.

Vezi și

Un viscol de puterea unui uragan a lovit România. O zi şi-o noapte a nins, iar vântul a spulberat zăpada cu 140 de kilometri pe oră. Un om a murit în Iaşi. Cardiac, a aşteptat în zadar ambulanţa. Sunt intervenţii dificile. În zone greu accesibile. Se intervine cu şenilatele. Iar operaţiunile de salvare durează ore în şir.

Iarna târzie a lovit cu forţa unui uragan. Rafale de peste 100 de kilometri pe oră au răscolit România. Şi salvatorii au fost prinşi în viscol puternic şi nămeţi de câţiva metri. 

Într-un astfel de peisaj, salvarea devine o misiune aproape imposibilă. Într-o localitate din Iaşi, un bătrân a murit în aşteptarea ambulanţei. A rămas înzăpezită chiar la intrarea în sat. 

Cristian albu, primarul comunei Ţuțora: "Ambulanţa nu a intrat în sat pentru că a spus că îi e frică să intre. Am luat medicul de pe ambualanţă cu maşina primăriei."

Bătrânii neajutoraţi au fost scoşi pe braţe din case şi duşi cu şenilatele la spital. Şoselele nu s-au mai putut distinge.

Zona Moldovei, aflată sub cod portocaliu de ninsori şi viscol, a fost paralizată. O ambulanţă care transporta un pacient a fost răsturnată, în timp ce maşinile au patinat de pe un sens, pe altul. 

Vântul suflă cu putere extrem de mare. Este destul de greu să te ţii pe picioare, având în vedere că la rafală, viteza vântului ajunge chiar la 80-90 de kilometri pe oră

Pe crestele montane, vântul a bătut cu peste 140 de kilometri pe oră. Salvamontiştii din Argeş au ieşit pe geamurile, pentru a debloca uşile. Zăpada ajungea până la primul etaj al clădirii. 

La mijocul zilei, oraşe întregi erau devastate. În calea vântului, oamenii se ţineau de maşini sau de gratiile de la geamuri pentru a putea înainta.

Acest val de iarnă extremă a fost adus de un ciclon mediteranean. Două fronturi de aer s-au intersectat în jumătatea estică a ţării şi au determinat ninsori şi vânt puternic. 

Mai multe curse aerine au fost amânate sau anulate din cauza pericolului din aer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Viscolul mătură România. Vântul loveşte şi cu 140 de kilometri pe oră, iar un bătrân a murit din cauza vremii aspre