Antena Meniu Search
x

Un roman, singurul mester din SUA care produce suveniruri cu Statuia Libertatii

Visul american il traieste cel mai bine un roman. Are 73 de ani si a ramas singurul mester din Statele Unite care mai produce suveniruri cu celebra Statuie a Libertatii

Vezi și

De 35 de ani traieste Ovidiu Colea visul American, iar din 1987 face comert cu simbolul acestui vis. In atelierul lui din cartierul new york-ez Queens, romanul fabrica suveniruri cu imagini miniaturale ale Statuii Libertatii.

Pe insula unde este amplasata faimoasa statuie ajung suvenirurile care ies din mainile romanului si ale celor 18 angajati ai sai. Pe toti-el i-a ajutat sa inceapa cu bine viata in tara de adoptie.

“Fiecare angajat provine din alta tara. Am lucratori din Albania, din Ecuador, Mexic, Romania. Stiu secrete ale meseriei pe care nu le stie mai nimeni. Sunt inmagazinate aici si vor disparea odata cu mine”, spune Ovidiu Colea.

An dupa an, romanul si-a vazut concurenta disparand, din cauza crizei economice: “Nu as fi crezut ca voi deveni singurul din tara care fabrica suveniruri cu Statuia Libertatii. Daca sediul nu ar fi fost proprietatea mea, as fi pierdut afacerea”.

S-a salvat, dar acum trebuie sa reziste presiunilor de a muta atelierul in China, de dragul costurilor de productie mai mici. Romanul nici nu vrea sa auda. Viseaza ca fiul lui sa preia afacerea: “L-am intrebat ce vrea sa faca dupa ce nu va mai fi puscas marin. A spus ca nu stie. I-am zis: <Uite, eu imbatranesc, gandeste-te>. A zis ca se va gandi. Dar am stiut ca mi se va alatura. Daca nu o facea, afacerea ar fi fost definitiv pierduta”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un roman, singurul mester din SUA care produce suveniruri cu Statuia Libertatii