Antena Meniu Search
x

Video Vouchere de 3.000 de lei pentru locuitorii sectorului 1. Cum te înscrii pentru a plăti cu ele facturile din 2023

Locuitorii Sectorului 1 vor primi ajutoare de până la 3.000 de lei pentru plata facturilor. Voucherele anticriză, proiect iniţiat de Clotilde Armand, au fost aprobate. DAR nu în varianta propusă de edil. Consilierii locali PSD şi PNL au adus şi au votat mai multe amendamente pentru că, spun ei, varianta iniţială arăta mai degrabă a mită electorală.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 25.11.2022, 20:48

Vezi și

A fost scandal şi în şedinţă, dar şi afară. Încă de la prima oră, în faţa Primăriei Sectorului 1, s-au strâns oameni care au cerut tichetele anticriză. Consilierii PSD şi PNL au acuzat-o pe Clotilde Armand că i-a instigat pe oameni să iasă la protest. 

"Am venit aici să îi salut pe toţi cetăţenii care au venit în sala de consiliu. Mulţumesc foarte mult, vă salut. Au venit şi alţi cetăţeni care sunt în faţa primăriei. Mă bucur foarte mult că se implică. Să ne gândim la cetăţenii sectorului 1 care vor avea şi au deja o irană foarte dificilă şi care au nevoie de aceste tichete anticriză", a spus primarul sectorului 2, Clotilde Armand.

Controversatele vouchere acordate locuitorilor Sectorului 1 au fost până la urmă votate de consilierii lolcali. Însă în varianta consilierilor PNL- PSD, nu în cea propusă de primarul Clotilde Armand. Mai exact, banii vor fi acordaţi pe gospodărie, nu pe persoană, și în funcție de venituri.

În urma amendamentelor, proiectul prevede ca locuitorii sectorului 1 care la nivel de gospodărie au venituri mai mici decât salariul minim pe economie să beneficieze de un ajutor în valoare de 3.000 de lei. Cei care au venituri cuprinse între salariul minim e economie şi salariu mediu să primească 2.000 de lei, iar cei cu venituri mari, mai mari decât salariul mediu să primească 1.000 de lei. 

Pe acelaşi subiect

În versiunea iniţială a primarului Armand, fiecare solicitant - locuitor cu drept de vot al Sectorului 1 - ar fi primit 1000 de lei ajutor pentru plata facturilor. 

Care este termenul limită de depunere a cererilor

"Un an dificil pentru categoriile sociale dezavantajate, deci voucherele sociale îşi au locul. Dar atunci când se adresează tuturor cetăţenilor celui mai mare oraş al României, sector 1, atunci devine puţin electoral. Pare să arate că deja campania electorală 2024 a început", a spus politologul Cristian Pîrvulescu.

O altă modificare făcută de consilierii PNL şi PSD prevede ca documentele pentru acordarea ajutorului să fie trimise pe o adresă de email, nu pe platforma online pentru care Primăria Sectorului 1 a cheltuit 45.000 de euro. De altfel, şi crearea acestui site a generat dispute. Contractul a fost atribuit direct unei firme care are printre acționari și un coleg de partid al edilului Clotilde Armand. 

"Sunt toţi membri USR. Deci e o afacere de partid aici şi e pe faţă. Doamna Armand a creat acea platformă fantomă ilegal, nu ştim cum a făcut-o, dar pe care colectează date cu caracter personal ale cetăţenilor", a spus consilierul local al sectorului 1, Daniela Popa.

Termenul limită de depunere a cererilor pentru tichetele anticriză este 31 martie 2023. Asta înseamnă că cei care vor beneficia de aceste vouchere le vor putea folosi pentru a-şi plăti facturile de anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vouchere de 3.000 de lei pentru locuitorii sectorului 1. Cum te înscrii pentru a plăti cu ele facturile din 2023