Antena Meniu Search
x

Primarul Sectorului 2 o apără pe Clotilde Armand: "Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie"

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă că şi el are un spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. ”Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că nu se poate”, arată el, potrivit news.ro. Afirmaţia vine în contextul în care Clotilde Armand a fost acuzată de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate, după ce s-ar fi numit manager în cadrul unui proiect cu fonduri europene, prin care salariul i-ar fi crescut cu 30%. 

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 11:09

Primarul Sectorului 2 o apără pe Clotilde Armand
Primarul Sectorului 2 o apără pe Clotilde Armand - Facebook/Radu Mihaiu

”Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunţe la sporul acesta”, a afirmat Radu Mihaiu, luni seară, pe Facebook.

El a susţinut că a citit pentru a se convinge că aşa prevede legea.

”Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Şi aşa e. Primarul nu poate renunţa la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene”, a adăugat primarul Sectorului 2, citând din textul prevederilor L153/2017 - art 16: ”(2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%”.

”Legea însă permite oricărei instituţii să facă titluri de presă”, a punctat el.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acuzată de conflict de interese şi incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Clotilde Armand poate pierde funcţia de primar

Cele patru proiecte cu fonduri europene pentru a promova măsuri anticorupție, erau începute din 2019, de fosta administraţie. "Dumneaei pur si simplu s-a numit pe ea manager de proiect in loc să lase specialiştii din adminsitraţie să managerieze mai departe aceste proiecte", a declarat Daniela Popa, consilier local PSD. Agenţia Naţională de Integritate o acuză acum pe Clotilde Armand de incompatibilitate şi conflict de interese. "Nu poţi să te numeşti manager de proiect fiind primar de subunitate administrativ teritorială. Pot fi numiţi manageri de proiect funcţionarii din aparatul de specialitate, primarul municipiului Bucureşti care este primar de UAT. Asta e confuzia pe care cred că a făcut-o doamna Armand", a declarat Daniela Popa, consilier local PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Primarul Sectorului 2 o apără pe Clotilde Armand: "Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie"