Antena Meniu Search
x

Video Clotilde Armand ar putea pierde funcţia de primar după ce a intrat în vizorul ANI. Ce acuzaţie i se aduce edilului de la Sectorul 1

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand riscă să îşi piardă funcţia de primar. Agenţia Naţională de Integritate o acuză că este în incompatibililtate după ce, în luna februarie, s-a numit manager de proiect cu fonduri europene şi a încasat salariu. Ca absurdul să fie complet,  proiectele sunt pentru promovarea măsurilor anticorupție.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.11.2022, 19:33

Vezi și

La începutul anului, primarul Sectorului 1 s-a numit în funcţia de manager pentru mai multe proiecte cu fonduri europene. Pe lângă indemnizaţia de ales, Clotilde Armand a încasat şi salariu pentru cea de-a doua funcţie. Din luna februarie şi până în luna august, edilul de sector a semnat 5 dispozitii de primar prin care şi-a majorat veniturile cu 30%. Vorbim despre suma de peste 18.000 de lei, bani pe care i-a încasat pe perioada celor 6 luni.

Clotilde Armand poate pierde funcţia de primar

Cele patru proiecte cu fonduri europene, culmea, pentru a promova măsuri anticorupție, erau începute din 2019, de fosta administraţie. "Dumneaei pur si simplu s-a numit pe ea manager de proiect in loc să lase specialiştii din adminsitraţie să managerieze mai departe aceste proiecte", a declarat Daniela Popa, consilier local PSD. Agenţia Naţională de Integritate o acuză acum pe Clotilde Armand de incompatibilitate şi conflict de interese. "Nu poţi să te numeşti manager de proiect fiind primar de subunitate administrativ teritorială. Pot fi numiţi manageri de proiect funcţionarii din aparatul de specialitate, primarul municipiului Bucureşti care este primar de UAT. Asta e confuzia pe care cred că a făcut-o doamna Armand", a declarat Daniela Popa, consilier local PSD.

Prefectul Capitalei va depune o plângere. "Vom ataca în contencios acele dispozitii considerate a fi nelegale", a declarat Toni Greblă, prefectul Capitalei. Dacă instanţa decide că este conflict de interese, Armand îşi va pierde funcţia de primar. Şi nu doar atât. "Discutăm despre folosirea funcţiei în scopul favorizării unei persoane. Această faptă penală este considerată ca fiind infracţiune şi este şi pedepsită cu închisoarea de la 1 până la 5 ani", a declarat Adrian Cuculis, avocat. Şi sumele de bani vor fi recuperate. Consilierii PSD şi PNL cer demisia primarului.

"În mod ironic, doamna Armand este un fel de al capone al primăriei sectorului 1. Ajunge să facă o grămadă de ilegalităţi şi e găsită incompatibilită pe o sumă de 18.000 de lei", a declarat Gheorghe Dinu, consilier local PNL. Edilul se apără în mediul virtual. "Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru", a fost mesajul postat de Clotilde Armand pe contul său de Facebook. Tot pe Facebook, într-o altă postare, Clotilde Armand a anunţat că îl dă în judecată pe directorul Agenţiei Naţionale de Integritate pe motiv că nu îi trimite dosarul. Până la decizia instanţei, va rămâne primar. "Legea spune că în cazul în care un primar in cazul de faţă este găsit in stare de incompatibilitate, atunci mandatul incetează", a declarat Toni Greblă, prefectul Capitalei. Iar consiliul local va desemna un nou primar interimar, din rândul viceprimarilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Clotilde Armand ar putea pierde funcţia de primar după ce a intrat în vizorul ANI. Ce acuzaţie i se aduce edilului de la Sectorul 1