Antena Meniu Search
x

Vremea neobişnuit de caldă din ultima perioadă a adus profituri fermierilor. S-au copt legumele ca în mijlocul verii

S-au copt legumele de salată ca în miezul verii, dar cu preţuri ca în mijlocul toamnei. Cei mai câştigaţi sunt producătorii de roşii, castraveţi şi ardei.

Vezi și

S-au copt legumele de salată ca în miezul verii, dar cu preţuri ca în mijlocul toamnei. Cei mai câştigaţi sunt producătorii de roşii, castraveţi şi ardei, pentru că preţurile s-au dublat faţă de luna trecută. Dacă vremea va ţine cu ei, putem mânca tomate româneşti până la Crăciun.

Vrejul plin cu roşii atârnă greu în Buzău. Vremea a fost favorabilă coacerii, aşa că producătorii vând pe bandă rulantă legumele pentru salată.

Adelin Vîjoi, legumicultor: "Eu zic că a ajutat foarte mult căldura, şi, în mare parte, nu e normal, dar a ajutat căldura şi asta a ajutat! Eu zic că am avut un an bun, mai ales că avem temperaturi aşa ridicate la data asta! Avem acum undeva la 400 de kg pe săptămână de tomate, undeva la 150 kg de vinete, 30 de kg de ardei! Şi castraveţii chiar 300 de kg pe săptămână!"

În Oradea, legumele se bucură de aceeaşi vreme călduroase şi propice coacerii. Fermierii spun că a fost un an bun. Şi la producţie, şi la vânzări. Producătorii se pot bucura de o perioada mai mare de cultivare a legumelor faţă de anii anteriori: până pe 20 decembrie.

Bihari Szolt, legumicultor: "Am vândut la angro tomate şi sub 1 leu kg, acum deja s evând la 2 lei, 2 lei 50 kg. Eu aşteptam cu vânzarea încă vreo săptămână că stau roşiile pe plantă, dar acum pot să încep să le vând mai repede."

Producătorii spun că vor mai culege legume proaspete în sere încă 2-3 săptămâni, dacă vremea nu se strică. Aşa că, anul acesta, am putea cumpăra roşii sau castraveţi româneşti pentru Crăciun şi Revelion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Vremea neobişnuit de caldă din ultima perioadă a adus profituri fermierilor. S-au copt legumele ca în mijlocul verii