Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea face ravagii în România. Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale ţării

Ploile torenţiale şi inundaţiile au lovit şi noaptea trecută România de la un capăt la altul. Au fost emise 18 coduri roşii de vreme rea în mai puţin de 24 de ore.

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 12:49

Vezi și

În Neamţ, o staţiune a rămas ruptă de lume după ce drumul de acces s-a transformat în mlaştină, iar podeţele au fost luate de viituri. La Iaşi, mai multe curse aviatice au fost anulate, din cauza vremii, iar în Caraş-Severin şi Mureş oamenii s-au trezit cu apa în case. Vremea extremă a făcut ravagii în ţară şi noaptea trecută. În staţiunea Durău din judeţul Neamţ, codul roşu de vreme rea a venit cu rupere de nori.  Ploaia a umflat râurile, iar viitura a măturat totul în calea ei. 

 "Au fost afectate mai multe gospodării, foarte multe locuinţe au rămas izolate. Sunt poduri, atât pietonale cât şi cu acces auto rupte. O maşină a fost luată de către ape,  2 căsute dintr-un camping au fost luate, de asemneea, de către ape", a declarat Irina Popa, ISU Neamţ  Din fericire, la acel moment nu se aflau turişti cazaţi în ele. Viitura a blocat însă şi un drum.

Mai multe judeţe, sub cod roşu de inundaţii

Apa a inundat şi curţile şi subsolurile unor case, dar a intrat şi într-o pensiune. Chiar şi parcul de distracții de la Durău a fost inundat. Pompierii au scos apa cu motopompele.  Şi judeţul Timiş a fost sub cod roşu. Pentru 20 de localități s-au transmis avertizări prin RO-Alert. Grindina a distrus grădini, a inundat curţi şi subsoluri şi a dărâmat copaci. Din cauza vremii extreme, trei curse internaționale care ar fi trebuit să aterizeze aseară la Iași au fost deviate pe alte aeroporturi din țară. 

A fost potop şi în Caraş-Severin. După aproape o lună de secetă severă, dintr-o dată, a plouat cât pentru o lună. La Pojejena și în Valea Almăjului, la Lăpușnicu Mare, apa strânsă de pe dealuri și munți a venit peste sate și a inudat mai multe case. Ploaia a transformat şi municipiul Slatina într-o mică Veneţie. Probleme au fost şi în Mureş. Cinci localităţi au fost inundate după ce, în mai puţin de o oră, au căzut peste 50 de litri de precipitaţii pe metru pătrat.  A fost a doua noapte consecutivă de vijelii, iar meteorologii nu au veşti bune. Vremea extremă va continua şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vremea rea face ravagii în România. Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale ţării