Antena Meniu Search
x

Zapada mieilor a paralizat nordul Moldovei! Sunt zeci de localitati blocate si sute de oameni neajutorati

Zapada mieilor a acoperit 17 judete si a izolat Moldova de restul tarii. Dupa aproape trei zile cu ninsori abundente, vant puternic si ger, zeci de localitati au fost blocate de viscol.

Vezi și

Mii de oameni au ramas in bezna sau prizonieri in masini, pe drumuri troienite.

Cand nimeni nu se mai astepta, iarna s-a intors cu forta, la mijlocul lui martie. Dupa aproape trei zile marcate de cod portocaliu si de vreme rea, Moldova s-a blocat sub zapada, la Botosani si in Neamt. Dar cel mai rau a fost in Suceava, unde a viscolit puternic.

Pe 11 drumuri nationale si pe 21 de drumuri judetene traficul s-a inchis. Drumul national 2, care uneste sudul de nordul tarii, a fost troienit de viscol. Coloanele de masini prinse in blocada s-au intins pe zeci de kilometri, intre Falticeni si Suceava, si mai sus, spre Vama Siret.

Autoritatile au luat decizia sa inchida complet DN 2 in Suceava. Asta inseamna ca toate autoturismele si toate autocamioanele sunt trase pe dreapta. Soferii sunt nevoiti sa astepte. Cei mai norocosi care sunt aproape de Suceva se pot intoarce in oras.

Zeci de oameni au stat blocati in masini, mai bine de 12 ore. Angajatii unei fabrici au petrecut toata noaptea in autocar.

Desi nu a nins la fel de mult peste tot, problemele mari au fost si din cauza vantului care a viscolit zapada si cu 65 de kilometri la ora. Suficient cat sa faca traficul infernal.

Dupa ora 13.00, traficul pe DN2 s-a redeschis, numai pentru autoturisme. Politistii au oprit in continuare masinile de mare tonaj pe marginea drumului.

In urma cu doua ore a fost ridicat codul galben de vant valabil in 17 judete din Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia. Asta nu inseamna insa ca in zonele afectate s-au terminat problemele.

In jurul orei 19:00, in Suceava, 2 drumuri nationale si alte 5 judetene sunt inchise. Vestea buna insa este ca pe DN 2 se circula in conditii bune. Pe marginea drumului national insa, vantul a troienit zapada , ingropand cu totul unele masini. In unele parti, zapada este inalta de doi metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » Zapada mieilor a paralizat nordul Moldovei! Sunt zeci de localitati blocate si sute de oameni neajutorati