Antena Meniu Search
x

Video Încep Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Ce speranțe au sportivii care reprezintă România

Vineri încep Jocurile Olimpice de Iarnă, iar cei 22 de sportivi români prezenţi la Beijing sunt gata de concurs. Deja se antrenează de câteva zile. Mai puţin norocos e antrenorul echipei noastre de sanie, care a fost depistat cu Covid după ce a ajuns în satul olimpic. Unele probe au început deja, chiar dacă deschiderea oficială nu a avut încă loc.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 22:23

Vezi și

3000 de sportivi în 15 discipline sportive sunt anunţaţi pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Printre ei, şi 22 de sportivi români. Raluca Strămăturaru şi Paul Pepene sunt cei care vor defila cu drapelul României la ceremonia de deschidere. Sportivii noştri au început deja antrenamentele. Andreea Grecu va concura la monobob şi deja a testat traseul. La start şi la sosire a fost aşteptată de colega ei, Katharina Wick.

Valentin Crețu e deja la a patra participare olimpică. Sănierul român se pregăteşte pentru primele două manşe din cele patru olimpice. 

Valentin Crețu, România: Putem spune că a decurs totul în parametrii normali. Vedem pe parcurs. 

Experiență unică la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Pe acelaşi subiect

Acomodarea a fost unică. Când au ajuns, sportivii au dat autografe şi au avut ocazia să vadă pentru prima dată farfurii zburătoare şi roboţi care fac treaba oamenilor din bucătărie, o măsură specială introdusă în acest an, pentru a uşura treaba bucătarilor, dar şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului printre jucători. Pariticipanţii au semnat pe zidurile Armistiţiului Olimpic, iar apoi s-au distrat în timpul antrenamentelor.

Lotul olimpic al României a fost pus şi la încercare, după ce antrenorul de sanie a fost depistat cu COVID. Sportivii au continuat totuşi să se antreneze în speranţa unor rezultate bune.

Raul Dobre, România: Suntem nerăbdători, aşteptăm să ne dăm, totul este frumos, e cald, este soare, totul este bine, momentan.

Mihai Tentea, România: Obiectivul principal este să ne îmbunătăţim. Şi cu cât ne dăm mai mult, cu atât ar trebui să fie mai bine. 

Sportivilor americani li s-a recomandat să-și lase telefoanele acasă

Deşi unele sporturi şi-au consumat deja primele probe, oficial, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing încep mâine, cu o ceremonie care se va desfăşura pe Stadionul Naţional. 

În acelaşi timp, sportivii americani au venit la jocurile olimpice cu recomandarea de a-şi lăsa telefoanele acasă. FBI le-a transmis că ar fi mai bine să aibă la ei telefoane care funcţionează pe sistem de cartelă temporară, ca să evite să devină victime ale unor posibile atacuri cibernetice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Încep Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Ce speranțe au sportivii care reprezintă România