Antena Meniu Search
x

Irina Begu și Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului de la Wuhan (WTA)

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Irina Begu și Monica Niculescu s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Wuhan (China),

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Irina Begu și Monica Niculescu s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.212.250 dolari, după ce a învins cuplul ceh Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, numărul șase pe lista capilor de serie, cu 6-4, 1-6, 10-8.

Begu și Niculescu s-au impus într-o oră și 29 de minute, deși au comis 5 duble greșeli. În primul set, româncele au reușit să rupă echilibrul la 2-2 cu un break și s-au desprins la 4-2. Cehoaicele s-au apropiat la 5-4 și au servit pentru egalare, dar Begu și Niculescu au închis setul cu 6-4. Hlavackova și Hradecka, o pereche experimentată, cu 18 titluri WTA de dublu în palmares, au dominat setul secund (6-1), iar româncele au fost într-o cursă de urmărire în super tiebreak, până la 6-6, când au preluat inițiativa și s-au desprins la 9-6. Jucătoarele cehe s-au apropiat la 9-8 după două servicii bune, dar Begu și Niculescu au reușit punctul câștigător (10-8).

Begu și Niculescu și-au luat revanșa în fața perechii Hlavackova/Hradecka, după finala pierdută în 2012 la Luxemburg, cu 3-6, 4-6.

Irina Begu și Monica Niculescu au un titlu WTA împreună la dublu, în 2012, la Hobart.

Cele două românce și-au asigurat un cec de 65.930 dolari și 585 puncte WTA, iar în ultimul act vor întâlni învingătoarele dintre principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India), și taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan, favoritele numărul patru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Irina Begu și Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului de la Wuhan (WTA)