Antena Meniu Search
x

Video Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii româneşti. A câştigat două medalii de aur la Doha şi a fost lăudată de Nadia Comăneci

S-a născut o nouă stea a gimnasticii feminine! Se numeşte Sabrina Voinea, are 15 ani şi la prima competiţie a senioarelor a câştigat două medalii de aur la etapa de Cupa Mondială de la Doha. Performanţa, care ne dă speranţe mari pentru olimpiada de la anul, a impresionat-o şi pe Nadia Comăneci, care spune că adolescenta are un potenţial uriaş.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 12:39

Vezi și

Cu două victorii superbe la bârnă şi la sol, Sabrina a câştigat publicul şi juriul de partea ei. Sportiva care a strălucit la etapa dă Cupa Mondială de la Doha s-a întors astăzi în România. A fost întâmpinată cu flori de prieteni și de admiratori. "O bucurie foarte mare, mai mare ca la Europene. Din munca aceasta grea se văd și rezultatele și când urcăm pe podium simțim că ni se înmoaie picioarele de bucurie", a declarat Sabrina Voinea, gimnastă.

Cupa Mondială face parte dintr-o serie de competiții organizate și promovate oficial de Federația Internațională de Gimnastică în 2023 şi include etape în Cottbus, Doha, Baku şi Cairo. 

Cea mai tânără gimnastă care a participat la concursul de la Doha este antrenată de mama ei, fosta mare campioană Camelia Voinea. "Sunt foarte mulțumită de rezultatele ei și îmi doresc ca de acum înainte să fie din ce în ce mai mari. Iubește foarte mult ceea ce face, îi place competiția, îi place să iasă în evidență și mereu își dorește să intre în luptă cu tot ce este mai bun la nivel de mapamond", a declarat Camelia Voinea, antrenoarea și mama Sabrinei.

Sabrina a fost ajutată de Mariana Bitang şi lăudată de Nadia Comăneci

Sabrina spune că, pe lângă muncă, a avut nevoie și de şansă. Au ajutat-o inclusiv costumele primite de la antrenoarea Mariana Bitang. "I-am dat niște costume. Generație a ultimelor campioane olimpice. Are un potențial acrobatic special, deosebit", a declarat Mariana Bitang, antrenoare. Reprezentanții Federației Române de Gimnastică spun că lotul din care Sabrina face parte are mari șanse să ducă România acolo unde a fost în anii de glorie ai acestui sport.

"Ne confirmă toate rezultatele pe care le-am avut la juniori, ne confirmă că suntem în graficul de pregătire și ne confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat. Este o generație de copii foarte talentați, cu o generație de antrenori foarte motivați. Avem foarte multe speranțe că lucrurile se vor întâmpla", a declarat Carmencita Constantin, Federaţia Română de Gimnastică. "De două ori aur pentru România la Cupa Mondială de la Doha! Felicitări, Sabrina! Felicitări antrenorilor tăi! Succes la Campionatele Europene de luna viitoare! Hai, România!", a fost mesajul postat pe contul de Facebook al Ministerului Sportului. Performanța a fost lăudată de Nadia Comăneci dar și de Ministrul Sportului, într-un mesaj pe Facebook. Sabrina spune că nu se gândeşte doar la Europenele care vor avea loc peste 3 săptămâni, ci şi la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Acolo, gimnasta îşi doreşte să obţină aur la sol, la bârnă şi la sărituri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii româneşti. A câştigat două medalii de aur la Doha şi a fost lăudată de Nadia Comăneci