Antena Meniu Search
x

Simona Halep a primit un wild card la Turneul de tenis de la Iași. Anunțul organizatorilor

Directorul turneului de tenis Iaşi Open, Daniel Dobre, de categorie WTA 250, care va avea loc, în iulie, la Baza Ciric din Iaşi, a anunţat că organizatorii îi vor oferi un wild card jucătoarei Simona Halep.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 15:51

jucătoarea de tenis Simona Halep
Simona Halep a primit un wild card la Turneul de tenis de la Iași. Anunțul organizatorilor - Profimedia Images

Daniel Dobre, directorul turnelului de tenis Iaşi Open, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an competiţia de la Iaşi trece de la nivelul WTA 125 la WTA 250, acest lucru însemnând premii mai mari, jucători mai bine clasaţi în ierarhia mondială prezenţi la Iaşi, dar şi o vizibilitate mai bună pentru turneu.

"Din punctul meu de vedere, a avea un astfel de turneu înainte de Olimpiadă, pe zgură, înseamnă că sigur vom avea jucătoare foarte bune. Vreau să o aduc pe Simona Halep şi are un wild card pregătit. Şi sperăm să fie acolo. Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca şi anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni sau Miriam Bulgaru. Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură", a declarat Daniel Dobre.

Premii de 260.000 de dolari la Turneul de la Iași

Articolul continuă după reclamă

În cadrul turneului de la Iaşi vor fi oferite 250 de puncte, iar premiile totale se vor ridica la 260.000 de dolari. Meciurile se vor desfăşura în perioada 21-26 iulie, la Baza Ciric din Iaşi, aceasta urmând a fi modernizată.

Potrivit organizatorilor, două invitaţii dintre cele patru disponibile vor fi alocate câştigătoarelor de Grand Slam sau care au fost numărul 1 WTA. 

Turneul de băieţi Concord Iaşi Open ATP Challenger 100, care se va disputa la aceeaşi bază sportivă, este programat în perioada 8-14 iulie. Bugetul alocat pentru cele două competiţii de tenis de la Iaşi se va ridica la aproximativ 1,3 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Sport » Simona Halep a primit un wild card la Turneul de tenis de la Iași. Anunțul organizatorilor