Antena Meniu Search
x

Video Cum vorbește Ameca, primul robot care imită fidel mimica unui om. Zâmbeşte, se încruntă, clipeşte şi are riduri de expresie

Pentru unii, este invenţia care dă contur viitorului. Pentru alţii, este cea mai înspăimântătoare creaţie. Ameca, un robot umanoid fabricat de britanici, a demonstrat că poate să fie copia fidelă a unui om. De la cele mai fine expresii ale feţei, până la dialoguri cu sens şi sistem de apărare. 

de Redactia Observator

la 08.10.2022, 21:48

Vezi și

Ameca poate imita, până la cel mai mic detaliu, mimica unui om. Zâmbeşte în colţul gurii, se încruntă, clipeşte şi are chiar riduri de expresie. Are şi răspunsuri liniştitoare, dar, rostite de un robot umanoid, acestea sună straniu. 

Ameca: Nu trebuie să vă faceți griji, roboții nu vor controla niciodată lumea. Suntem aici pentru a ajuta și a servi oamenii, nu pentru a-i înlocui.

Ameca a fost creat de o firmă britanică şi declarat cel mai avansat robot umanoid din lume. inventatorii îl descriu ca o platformă prin care interacţiunea dintre om şi robot prinde noi forme. Până la un punct. A fost învăţat că şi roboţii au spaţiu personal.

Şi totuşi, Ameca mai are un pas de făcut. Nu poate merge, dar inginerii care au creat robotul umanoid promit să rezolve problema în scurt timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Cum vorbește Ameca, primul robot care imită fidel mimica unui om. Zâmbeşte, se încruntă, clipeşte şi are riduri de expresie