Antena Meniu Search
x

Video Facebook îşi încalcă propriile reguli şi ia în considerare să accepte profiluri multiple pentru acelaşi utilizator. Ce stă în spatele deciziei

În încercarea de a-şi redobândi popularitatea, Facebook îşi încalcă propriile reguli. Platforma ia în considerare să accepte profiluri multiple pentru acelaşi utilizator. La baza schimbării stă încercarea de a oferi conţinut ţintit şi de a păstra conturile active, în lupta cu rivalul Tik Tok, care a acaparat audienţa online.

de Ioana Matei

la 18.07.2022, 20:49

Vezi și

În termenii şi condiţiile de utilizare, Facebook interzice clar deţinerea conturilor multiple, pe care le închide, dacă le identifică. Practica este, totuşi, extrem de întâlnită. Sunt aşa numiţii "trolli", persoane care sub identităţi inventate răspândesc mai ales informaţii false. "E mult mai simplu să îi laşi să facă conturi multiple şi să ai control asupra lor decât să încerci să interzici continuu această practică şi să nu ai control asupra a ceea ce înseamnă conturi false", a declarat Marian Hurducaş - consultant digital marketing.

Pentru Facebook, va fi mult mai uşor să ne monitorizeze activitatea

În noua versiune, am putea avea până la cinci profiluri secundare, însă toate vor fi asociate contului principal. Astfel, în loc să primim toate informaţiile în acelaşi news feed, de care se plâng tot mai mulţi dintre utilizatori , le vom putea împărţi pe zone de interes. Pentru Facebook, va fi mult mai uşor să ne monitorizeze activitatea şi să ofere conţinut mai relevant, însă, în final, totul duce la mai mult timp petrecut pe platformă.

"Poate eşti în vacanţă, de exemplu, poate eşti la pescuit, poate eşti mai ştiu eu unde şi atunci te duci pe profilul specific activităţii respective", a declarat Alexandru Negrea - specialist social media. Schimbarea unei reguli care părea de neîncălcat vine şi după ce Facebook a raportat, în ultimul trimestru din 2021, prima scădere a numărului de utilizatori din istorie, de un milion. În tot acest timp, Tik Tok, a continuat să câştige popularitate, mai ales în rândul tinerilor.

Profilurile multiple ar aduce tocmai această intimitate pierdută în marea de postări de pe Facebook. "Totul începe să fie despre comunităţi închise, privacy, fiecare cont, profil să îşi poată crea o lume acolo doar cu cine vrea el. Poate se mai scapă de ideea asta că te vede bunica, unchiul, mătuşa", a declarat Alexandru Negrea - specialist social media. "Cumva, pentru Facebook, asta înseamnă şi o segmentare mai bună pe interese, în detrimentul vârstei", a declarat Marian Hurducaş - consultant digital marketing. În profilurile alternative, vor putea fi folosite inclusiv pseudonime, însă încălcarea regulilor de pe oricare dintre acestea va duce la închiderea tuturor conturilor. Noua versiune este deocamdată testată doar cu anumiţi utilizatori selectaţi de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Tehnologie » Facebook îşi încalcă propriile reguli şi ia în considerare să accepte profiluri multiple pentru acelaşi utilizator. Ce stă în spatele deciziei