Antena Meniu Search
x

Video Invenţia care repară gropile din asfalt în locul muncitorilor. Robotul a fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale

Gropile din asfalt nu vor mai fi reparate de muncitori... cel puţin nu în Marea Britanie. Primul robot din lume care va găsi și repara găurile din asfalt - cu ajutorul inteligenței artificiale - a fost creat de oamenii de ştiinţă din Regat. 

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 14:09

Vezi și

Acesta are autopilot și arată ca o încrucișare între un tanc și o mașină. Robotul va folosi şi un algoritm unic care va ajuta autoritățile locale să prezică situaţia în care se află asfaltul şi astfel să prevină apariţia gropilor. Cercetătorii speră că mașina va reduce timpul și costurile, emisiile de CO2 dar și risipa de materiale.

Aproape două milioane de gropi sunt reparate în Marea Britanie în fiecare an, dar din cauza creșterii numărului de şoferi și a condițiilor meteorologice extreme, este de așteptat ca situaţia să se înrăutățească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Tehnologie » Invenţia care repară gropile din asfalt în locul muncitorilor. Robotul a fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale