Tik Tok, aplicaţia de socializare care a cucerit Asia şi America, îi vrăjeşte acum şi pe români

De Redactia Observator.
Publicat: 05.03.2019, 07:46.
Actualizat: 05.03.2019, 10:59

Pe adolescenţi, mai cu seamă, care prin intermediul sistemului Tik Tok creează clipuri video de 15 secunde, pe care pot adăuga melodii sau alte efecte sonore.

Pe adolescenţi, mai cu seamă, care prin intermediul sistemului Tik Tok creează clipuri video de 15 secunde, pe care pot adăuga melodii sau alte efecte sonore. Peste 300 de mii de tineri de la noi din ţară, cu vârste cuprinse între 10 şi 20 de ani, utilizează deja aceasă platformă, în vreme ce în China - ţara mamă - numărul acestora depăşeşte 300 de milioane.

Deşi numărul utilizatorilor Tik tok este în creştere şi la noi, specialiştii spun că piaţa este dominată în continuare de facebook, cu peste 11 milioane de utilizatori, urmat de youtube şi instagram.

Aplicaţia nu a fost ferită însă de scandaluri. Guvernul american a acuzat compania producătoare că a colectat în mod ilegal date personale de la copii şi a amendat-o cu 5,7 milioane de dolari. Ca urmare, în 2017, compania a interzis minorilor sub 13 ani să-şi creeze conturi. Asta nu i-a împiedicat însă pe cei de 8 sau 9 ani să publice materiale prin aplicaţie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.