Antena Meniu Search
x

UE lansează o anchetă împotriva TikTok. Se cercetează dacă platforma ar fi încălcat normele de protecţie a minorilor

Uniunea Europeană a anunțat că a lansat o anchetă împotriva platformei TikTok.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 13:34

UE lansează o anchetă împotriva TikTok. Se cercetează dacă platforma ar fi încălcat normele de protecţie a minorilor
UE lansează o anchetă împotriva TikTok. Se cercetează dacă platforma ar fi încălcat normele de protecţie a minorilor - Shutterstock

Scopul este de a cerceta presupusele încălcări ale normelor de protecţie a minorilor. Măsura vine în temeiul noii legi privind controlul conţinutului digital. Comisarul pentru piaţa internă spune că protecţia copiilor reprezintă una dintre cele mai mari priorităţi.

În luna septembrie a anului trecut, platforma a fost amendată cu aproape 350 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor de protecţie a datelor. 

Reacţia TikTok

"TikTok a fost printre primii care au dezvoltat noi funcții și setări pentru a proteja tinerii și a-i împiedica pe cei sub 13 ani să acceseze platforma, probleme cu care se confruntă întreaga industrie. Vom continua să lucrăm alături de experți și industrie pentru a ne asigura că tinerii de pe TikTok sunt în siguranță și așteptăm acum oportunitatea de a explica aceste măsuri în detaliu Comisiei", a transmis un reprezentant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Tehnologie » UE lansează o anchetă împotriva TikTok. Se cercetează dacă platforma ar fi încălcat normele de protecţie a minorilor