Antena Meniu Search
x

Un partid condus de Inteligenţa Artificială vrea să participe a alegerile parlamentare din Danemarca. Ce obiective urmăresc roboţii

Danemarca are, începând din această lună, un partid condus în întregime de Inteligenţa Artificială. Se numeşte Partidul Sintetic, se autoproclamă anti-politic, vrea să optimizeze sistemul de vot din ţară, şi să participe la următoarele alegeri parlamentare din 2023.  

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 12:59

Vezi și

Înainte să fie lansat, softul de inteligenţă artificială a analizat toate publicaţiile scrise de partidele daneze din ultimii 50 de ani şi propune acum un program politic ce reprezintă viziunile unei persoane "obişnuite".

Robotul vrea să instaureze un venit minim universal mai mult decât dublu faţă de salariul mediu din prezent şi să adauge un nou obiectiv în programele ONU, care să le permită oamenilor şi algoritmilor să coexiste. 

Nu se ştie încă dacă această formaţiune politică va reuşi să câştige un loc în parlament, cert este că a anunţat că va organiza prima sa reuniune electorală pentru un public uman în luna septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Un partid condus de Inteligenţa Artificială vrea să participe a alegerile parlamentare din Danemarca. Ce obiective urmăresc roboţii