Antena Meniu Search
x

Velomobilul de familie, inventat de un pictor român

În zilele noastre când limitarea poluării este o preocupare pentru întreaga lume, un brăilean oferă o alternativă de transport prietenoasă cu mediul dar şi sigură. Bărbatul a inventat un velomobil, nepoluant ca o bicicletă, sigur ca o mașină și econom precum transportul în comun. Qlio Velo promite să scrie istorie. Inventatorul lui spune că acesta poate fi chiar o metodă de a face sport.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 17:47

Vezi și
  • Velomobilul, desprins din alte vremuri
  • Unele variante nu necesită permis de conducere

La o primă vedere poate părea că ne-am întors în timp. În anii 20 când mașinile nu erau doar rare, dar și extrem de șic. Qlio Velo, mașina lui Valentin Ștefan este însă cât se poate de modernă. Caroseria retro ascunde o bicicletă electrică cu patru roți. Un velomobil adaptat vieții cotidiene, care poate transporta doi oameni și bagaje cu până la 45 de kilometri pe oră.

VALENTIN ȘTEFAN, INVENTATORUL QLIO VELO Velomobilele sunt pe piață de câțiva ani, dar sunt, în general pentru cei pasionați și pentru bărbați. Nu s-au bazat pentru femei sau pentru familie. Eu am vrut ceva pe care să pot să îl folosesc zi de zi, total acoperit. Să ofere siguranță și confort.

Valentin este stabilit de un an în Myanmar. Acolo și-a pus pe roți visul pe ce îl avea din copilărie. Pictor, pasionat de modelling auto a gândit carcasa sub formă de module. Ca să poată fi adaptată nevoilor sau gustului proprietarului. Nu doar designul este flexibil. Qlio Velo are patru variante de motor, de la 250 la o mie de wați. Generatorul integrat care alimentează cele 7 baterii se poate încărca la priză sau prin pedalare.

VALENTIN ȘTEFAN, INVENTATORUL QLIO VELO - Ea are funcția să meargă fără pedalare, doar prin buton. Prin motorul electric. Sau pur și simplu prin pedalare. In România nu ai voie mai mult de 250 de wati conform legii. Ca să o conduci fără permis. Dar dacă tu vrei să iei modelul de 500 sau 1000 wați posibil să fie nevoie să urmezi niște cursuri de legislație rutieră sau să îți iei permisul de motocicletă.

Pentru început, prețul unui Qlio Velo va ajunge la 6 mii de dolari. Cel mai probabil, la fabricație va fi trecut România. Până atunci însă bărbatul are planuri mari pentru invenţia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Tehnologie » Velomobilul de familie, inventat de un pictor român