100.000 de persoane, jumătate faţă de cât se aşteptau organizatorii, au participat la Oktoberfest, în Brașov. Berea și carnea de struț, vedetele festivalului
O sută de mii de oameni au luat parte, anul acesta, la Oktoberfest. Destul de mulţi pentru un eveniment organizat în pandemie, dar jumătate faţă de cât se aşteptau organizatorii. Cei care au putut prezenta dovada vaccinării sau au plătit un test pentru a putea intra s-au bucurat însă de multă bere şi carne de struţ.
Ultima zi de Oktoberfest a adus o atmosferă de mare sărbătoare în cortul mare amenajat în Braşov. Oamenii au ciocnit halbele pline, însă au regretat că ediţia de anul acesta nu a mai avut amploarea de altă dată.
Turist: E organizat cum a fost în fiecare an, dar puţină lume, au fost mai puţini.
Turistă: Foarte fain, păcat că nu e mai multă lume, tineri, oameni care se profite de vremea frumoasă de afară, dar e fain.
Accesul la Oktoberfest s-a făcut anul acesta fie cu dovada vaccinării, fie cu test la intrare contra sumei de 30 de lei. Aşa se face că pe durata evenimentului au venit doar 100 de mii de vizitatori. Jumătate din cât estimau organizatorii.
- Andrei a vizitat 45 de ţări cu un singur rucsac. Cum a supravieţuit 9 luni în America Latină cu doar câteva...
- O ţară din Balcani, considerată "Maldive de Europa", a devenit raiul expaţilor britanici care fug de taxele tot...
- Cât scot din buzunar îndrăgostiţii pentru o experienţă all inclusive la malul mării: "Era nevoie să mai...
- Război între o tiktokeriţă şi staţiunile de schi din Italia. "Hoarde" de turişti, oprite de poliţie după ce...
- Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de...
Cristian Macedonschi, organizator Oktoberfest: Lumea s-a bucurat foarte mult. Am dat exemplu că se poate şi în pandemie să organizăm un evenimnet mare, în siguranţă.
Oamenii s-au bucurat atât de muzică, cât şi de delicioasele preparate culinare. Senzațile acestui an au fost carnea şi ouăle de struț.
Alexandru Antonache, chef: Începem să călim nişte ceapă şi ardei, încercăm să o păstrăm cu cât mai puţine ingrediente. Ia uitaţi o imensitate. O să ne iasă o papară foarte delicioasă.
La scenă au evolut fanfare săsești, dar și DJ-i care au întreținut atmosfera.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰